HDP Erbil Temsilciliğinden açıklama: Hükümet can güvenliğimizi sağlasın

HDP Erbil Temsilciliğinden yapılan açıklamada Kürdistan Bölgesi hükümetinden üyelerinin can güvenliğini sağlanması çağrısında bulunuldu.

HDP Erbil Temsilciliğinden açıklama: Hükümet can güvenliğimizi sağlasın

Bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erbil Temsilciliği binasında bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın açıklaması HEDEP Mardin Milletvekili Beritan Güneş tarafından yapıldı.  

Güneş, HDP üye ve destekçilerinin MİT tarafından takip edildikleri, can güvenliklerinin bulunmadığını belirterek  Kürdistan bölgesi hükümetinin Erbil’deki parti üyelerinin can güvenliğini sağlamasını istedi.

Beritan Güneş açıklamasında “HDP, demokratik bir zeminde çalışmalarını sürdürmektedir. HDP, Kürdistan’ın dört bir parçasında Kürt halkının meşru hakları için mücadele etmektedir. HDP’nin Güney Kürdistan’da bulunan destekçi ve üyeleri kaygılıdırlar. Kuzey Kürdistan’daki yurttaşlar, Türk devletinin tehdit ve saldırıları nedeniyle Güney Kürdistan’a sığınmıştır. Ancak şimdi de Güney Kürdistan’da MİT’in tehditlerine maruz kalmaktadırlar” dedi.

29 Ekim’de HDP Erbil Temsilciliği’nin birkaç kişi tarafından gözlemlendiğini belirten Güneş, bu kişilerin temsilciliklerine saldırı yapmayı planladıklarını ancak bunu gerçekleştiremediklerini iddia etti.

Güneş, “Üye ve destekçilerimizin can güvenliklerinin sağlanması, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin görevidir. Hükümet, bu saldırıların arkasında olan kompradorları tespit etmeli ve cezalandırmalıdır” çağrısında bulundu.

HEDEP Milletvekili Beritan Güneş, ayrıca BM ve insan hakları kurumlarına da siyasi sığınmacıların can güvenliğinin sağlanmasında duyarlı olmalarını vurguladı. /Rudaw