Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ hakkında hazırlanan fezleke Meclis’e gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla hazırlanan fezlekenin Adalet Bakanlığına gönderildiğini bildirdi.

Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ hakkında hazırlanan fezleke Meclis’e gönderildi

Heval Bozdağ’ın iki PKK’liyi aracına alarak sınırdan geçirdiği öne sürülmüştü. Yeşil Sol Parti ise söz konusu kişilerin partinin gençlik kolları üyesi olduğunu kaydetmişti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca, PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 2 şahsın Ankara'dan Ağrı ili Doğubayazıt ilçesine götürülmesi eylemine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 28. Dönem milletvekili Heval Bozdağ hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçu yönünden tanzim olunan fezleke Adalet Bakanlığına gönderilmiştir” ifadeleri yer aldı.

“Algı operasyonu yapıyor”

Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamada da, “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor. Gözaltına alınanlar Gençlik Meclisimizin (Ronahi Tunç) ve Parti Meclisimizin (Hazal Karabey) üyesidir. Kongre çalışmalarımız için Heval Bozdağ vekilimizle birlikte Ankara’dan Ağrı’ya gitmişlerdir. Gözaltına alındıklarında arkadaşlarımız bu durumu açıklamışlardır. Adliyedeki ifadelerinden sonra önce serbest bırakılmışlar, ancak ısrarla Adliyede tutulmuşlardır. Daha sonra da itiraz üzerine ve beyanlarına rağmen haksız yere tutuklanmışlardır. İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz” denilmişti.