PKK: Mahmur kampındaki güçlerimizi çekiyoruz

PKK Mahmur Kampı’ndaki güçlerini çekme kararı aldığını duyurdu.

PKK: Mahmur kampındaki güçlerimizi çekiyoruz

PKK’nin önde gelen lider kadrolarından Murat Karayılan, Mahmur Kampı’nda IŞİD saldırıları döneminde yerleştirilen güçlerinin tümünü çekmeyi kararlaştırdıklarını açıkladı.

PKK’ye yakın bir sitede Murat Karayılan’ın Mahmur Kampı’na yönelik videolu açıklaması yayınlandı.

Açıklama 2 gün önce Koye’de Mahmur’a giden aynı aileden 4 kişinin içerisinde olduğu bir aracın SİHA’larca hedef alınması ardından geldi. Bombardıman sonucu aracın sürücüsü yaşamını yitirmişti.

Karayılan mesajında “Sizlerle HPG olarak oradaki askeri gücümüzü çekme kararı aldığımızı paylaşmak istiyorum. Bir süre önce oradaki gücümüzün bir kısmını çektiğimizden haberdarsınız. Şimdi de orada kalan diğer yoldaşlarımızı çekmek istiyoruz. Kuşkusuz hiç kimse bu konuda bizden bir talepte bulunmamıştır; bizler hareketin yönetimi olarak tartıştık ve böylesi bir karara vardık. Bu şekilde oradaki askeri gücümüzü geri çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Birleşmiş Milletler resmi olarak Mahmur Kampı’nı bir siyasi mülteci kampı olarak tanımıştır” diyen Karayılan “Peki neden oraya gelmemekte? Çünkü Kamp’ın bir askeri kamp olduğunu iddia ediyor. Fakat bu durumda kendilerine şunu sormak gerekiyor; Orası nasıl ve ne zaman askeri bir kamp haline geldi?” diye sordu.

PKK’nin askeri gücünün Mahmur’da olmaması halinde BM’nin Irak’ta kalamayacağını ileri süren Karayılan “Gerilla Mahmur vb. yerlere gelmeseydi mevcut durumda BM de Irak’ta kalamazdı” dedi. /Rudaw

Karayılan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi gerilla orada gerekli rolü oynamıştır. Kamp bir siyasi mülteci kampıdır. Her yerde bunu savunmak gerekiyor. Kimse kampı hedeflemek için farklı gerekçeler oluşturamaz. Orası siyasi bir kamptır ve bu hakkı kazanmıştır.”

Mültecilerin kaldığı Mahmur Kampı ‘PKK’nin varlığı’ gerekçesiyle sık sık Türk Silahları Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ve SİHA’ların hedefi oluyor.