Yeşil Sol Partili Beştaş: Filistin'e zeytin dalı Kürtlere bomba

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Filistin’e zeytin dalı uzatıyorsunuz, barış güvercini oluyorsunuz ama Kürtlere karşı bomba tutuyorsunuz” dedi.

Yeşil Sol Partili Beştaş: Filistin'e zeytin dalı Kürtlere bomba

Yeşil Sol Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki milletvekilleri, Türkiye’nin Rojava’ya dönük saldırılarına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’ye su, elektrik verilmemesine tepki gösterdiğini belirten Beştaş, “Ben şimdi Kuzey Doğu Suriye'de(Rojava) bombalanan yerleri hatırlatarak bu soruyu aynen kendisine soruyorum; hani insan hakları? Derik’te hastane, Mahmur’da cami vuruldu. Yine, Ayn İsa’da iki çocuk hayatını yitirdi. Qamişlo’da yaklaşık 2,5 milyon insana elektrik dağıtan yerin bombalanmasını nasıl izah edelim?” dedi.

Ölenlerin dili ve kimliği olmadığını, hepsinin insan olduğunu ifade eden Beştaş, “Canınız istediğinde ağzınızdan barışı eksik etmiyorsunuz. Filistin’e zeytin dalı uzatıyorsunuz, barış güvercini oluyorsunuz ama Kürtlere karşı orada yaşayan halklara karşı bomba tutuyorsunuz. Dünya da biz de bu nedenle sizin samimiyetinize güvenmiyoruz. İkiyüzlülükte sınır tanımayan bir iktidar pratiği ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Bu tutumun sadece AKP’de değil, dünyada olduğunu dile getiren Beştaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistin ile ilgili yapılan tartışmalara bakıyoruz Kuzey Doğu Suriye’ye ilişkin bir tartışma göremiyoruz. ABD ve BM açıklama yaptı haklarını yemeyelim yine endişeliler maalesef, endişeyi aşamıyorlar. BM bu konuda rolünü oynamıyor. BM’ye çağrı yapıyoruz: Bir an önce bağlı olduğun ilkelere bağlı pratiklerini bekliyoruz. Bir çift sözüm de muhalefete var. Bugün Filistin sorunu ile ilgili konuşacağız. Kapalı oturum yapılacak. Bu anlattığım saldırılara ilişkin muhalefetten çıt çıkmadı! Çünkü iktidar yolu çiziyor sırat köprüsü gibi onlarda oradan geçiyor. Hiçbir şekilde muhalefet edemiyorsunuz. Haftaya da Irak Suriye tezkeresi gelecek. Orada da muhalefetin tutumunu göreceğiz.”