HEDEP yerel seçim kararını açıkladı!

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar PM’de değerlendirilecek” açıklaması yaptı.

HEDEP yerel seçim kararını açıkladı!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün başlayan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına dair açıklamalarda bulundu.

Doğan, partinin Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Hakkari gezisi sırasında sarf ettiği, “Halkımız bizden sadece Kürdistan değil, her yerde seçime girmemizi istedi” açıklamasını hatırlattı.  

Doğan, şunları söyledi:

 “Kongremizden bu yana Eş Genel Başkanlarımızın İstanbul’dan Hakkari'ye, Muş’tan Adana’ya pek çok yerde gerçekleştirdikleri halk buluşmalarında dile gelen talepler, dün başlayan bugün de sürmekte olan MYK’nın ana gündemiydi. En önemli başlık hiç kuşkusuz yerel seçimlerdi. MYK’mız hala devam ediyor. Sizler aracılığıyla bazı eğilimler ve kararlar ile ilgili bilgilendirme yapmak için buradayız. Halkımızın talepleri çerçevesinde, MYK’mızın da gündemine gelen ve tartışılan ve ortaklaşılan bazı eğilimleri sizlerle paylaşacağım.

“Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girmek için hazırlıklarımız tamamlandı”

Hatırlanacağı üzere Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan Hakkari'de şöyle bir açıklama yaptı: “Halkımız bizden her yerde seçime kendi adaylarımızla girmemizi istedi”. Bunun ilgili kurullarda tartışılacağını ve en kısa sürede bu konuya ilişkin bir stratejinin belirlenip kamuoyuyla paylaşılacağını aynı gün aynı yerde açıklamıştı. Bu talebi, Eş Genel Başkanımızın işaret ettiği gibi, MYK’mız da ciddiyetle tartışıp değerlendirdi ve Türkiye'nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımıza girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar, MYK’nın önerisi olarak Parti Meclisinde değerlendirilecek.

Birinci ve ikinci parti olduğumuz yerlerde aday adayı başvurularımızın 27 Kasım'da başladığını ve 10 Aralık’a kadar süreceğini daha önce açıklamıştık. Batı illerinde de komisyonlarımız kuruldu. Aday adayı başvurularını almaya başladık. Yani Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girmek için hazırlıklarımız tamamlandı. Aday adayı başvuruları almaya başladığımızı bir kez daha vurguluyorum.

Koşullarımızın olduğu her yerde adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz”

Yerel seçim stratejimiz; kazanmak-kaybettirmek ya da kazandırmak değil kazanmak. Neyle nasıl kazanmak? Kent uzlaşısıyla kazanmak. Bu süreçte yapacağımız en önemli şeylerden biri de geliştirdiğimiz seçim modeli. İlgili komisyonlarımızın günlerdir hem sahada hem raporlarla hem de araştırmalarla çalıştıkları ve ortaya çıkardıkları yeni bir ön seçim modeli. Bu konuya ilişkin periyodik bir biçimde açıklamalar ve değerlendirmeler yapıyoruz. Her yerde, yani ön seçim koşullarının olduğu her yerde, adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz. Her il ve ilçede ön seçimlerin katılımcı, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü yerel yönetim anlayışımızın barış, özgürlük ve eşitlik talebinin görünür olduğu bir şekilde, adeta bir demokrasi şöleni havasında gerçekleşmesini istiyoruz. Bunu da adayları belirlerken kent uzlaşısıyla sağlayacağız.”

Doğan, “Büyükşehirlerde de kendi adaylarınızı çıkaracak mısınız?” sorusunu yanıtladı

Öte yandan Doğan, büyükşehirlerde aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:

“Aslında bunu açıkladım ama tekrarda fayda var. Haklısınız büyük şehirlerde ne yapacağımız çok merak ediliyor. Büyükşehirler de Türkiye’nin her yeri de dahildir. Büyükşehirler de dahil olmak üzere Türkiye’nin her yerinde seçime kendi adaylarımızla girmek için hazırlanıyoruz ve kazanacağız. MYK’mızdan çıkan eğilim bu şekilde. Bu eğilim MYK’mızın önerisi olarak PM’mizde değerlendirilecek. Yeni gelişmelerden sizler de haberdar edileceksiniz.”