KSDP lideri: Kürtler Ortadoğu'nun devletsiz olan en büyük milletidir

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Genel Sekreteri Muhammed Haci Mahmud, ”Artık Kürtler bağımsızlığı elde etmelidir” dedi.

KSDP lideri: Kürtler Ortadoğu'nun devletsiz olan en büyük milletidir

Duhok Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kürdistan'ın bağımsızlığı önündeki engeller ve koşullar' konulu konferansta konuşan Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (KSDP) Genel Sekreteri Muhammed Haci Mahmud, "Kürtler Ortadoğu'nun devletsiz olan en büyük milletidir. Bu nedenle Kürtlerin devlet sahibi olması için çalışmamız ve destek olmamız gerekiyor.' ifadelerini kulandı.

KSDP Genel Sekreteri ve Kerkük Peşmerge Güçleri Komutanı Muhammed Haci Mahmud konuşmasına söyle devam etti.

"Irak devletinin kurulmasından bu yana, 80 yıllık Sünni iktidarında bizim payımıza kimysal saldırı ve Enfal'den başka bir şey düşmedi. Son 11 yıldır Şii kardeşlerimiz iktidarda, bu kez de Kürdistan halkının ekmeğini, maaşını kestiler. IŞİD'in ortaya çıkmasına neden oldular ve halihazırda ülke Şii, Sünni ve Kürtler aradında üç parçaya bölünmüş durumda. Yeni bir şey yapalım ve birlikte yaşayabileceğimiz bir çözüm ortaya koyalım."

"Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının ardından ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla yeni ülkeler kuruldu. Örneğin Güney Sudan, Timur, Bosna ve benzeri küçük yerler bağımsızlığına kavuştu. Peki Kürtler neden devlet olamadı, Filistin neden devlet olamadı? İşte bu durum soru işareti yaratıyor. Kürtler Ortadoğu'nun devletsiz olan en büyük milletidir. Bu nedenle Kürtlerin devlet sahibi olmadı için çalışmamız ve destek olmamız gerekiyor. Kürtler artık bağımsız olmalı. Kürdistan'ın bağımsızlığını istiyorsak her türlü bedeli de vermeye hazır olmamız gerekiyor. Yok istemiyorsak şayet o zaman durum değişir. Bunu noktalamak için referandum şarttır.”