İngiliz Parlamentosunda gündem: Yaralı Peşmergeler

İngiliz Parlamentosunda gündem: Yaralı Peşmergeler

Britanya Parlamentosunda Savunma Bakanlığı bütçesine yapılacak ek harcamaların gündeme geldiği toplantıda yaralı peşmergelerin durumu, parlamento oturumuna damgasını vurdu.

İngiliz Milletvekili Jack Lopresti İngiltere Hükümeti'nden, IŞİD’e karşı savaşta yaralanan ve bölge şartlarında tedavileri mümkün olmayan Peşmergelerin tedavisi için bir ‘Özel Tedavi’ programı hazırlanmasını önerdi.

Kürdistan-Britanya Parlementerler Grubu Başkanı olan İngiliz Milletvekili Jack Lopresti Perşembe günkü Britanya Parlamento oturumunda Britanya Hükümetinden yaralı Peşmergeler için "tıbbi bakıma ve tedaviye erişimlerinin sağlanmasını" istedi. Peşmerge savaşçılarını "cesur kahramanlar" olarak nitelendiren Lopresti, hükümete "eğitim, teçhizat ve silahlarda her türlü yardımı" sağlamaya da çağırdı.

İngiliz Milletvekili Jack Lopresti’nin önerisi üzerine söz alan Birleşik Krallık (Britanya) Savunma Bakanı Michael Fallon ise Kürdistan Peşmergelerinin IŞİD’le mücadelede katkısını ‘hayati önemde’ diyerek tanımladı. Birleşik Krallık Savunma Bakanı Fallon, Milletvekili JAck lopresti’nin önerisinin çok özel olduğunu ve bu doğrultuda çaba gösterileceğini söyledi.

Haziran 2014 tarihinden bu yana IŞİD’le savaşan Kürdistan Peşmergelerinin kayıpları açıklandı. Remi açıklamaya göre 3 yıllık süre zarfında şehit olan Peşmergelerin sayısı 1.745, yaralı Peşmergelerin sayısı 10 Bin 069 ve akıbetleri bilinmeyen kayıp Peşmergelerin sayısının ise 63 olduğu açıklanmıştı.