Diyarbakır Barosu’ndan saldırıya kınama: ‘Çatışmalardan yorulduk’

Diyarbakır Barosu, yaptığı açıklamada dün Türkiye İçişleri Bakanlığı’na yönelik gerçekleştirilen ve HPG’nin üstlendiği saldırıyı kınayarak “Toplum olarak şiddet ve çatışmalardan fazlasıyla yorulduk. Hep beraber ölümlere artık dur diyebilmeli ve yaşam hakkını her koşulda savunabilmeliyiz” dedi.

Diyarbakır Barosu’ndan saldırıya kınama: ‘Çatışmalardan yorulduk’

Diyarbakır Barosu’nun X hesabı üzerinden açıklama yapıldı.

Açıklamada dün Ankara’da bakanlığa yönelik gerçekleştirilen saldırı kınanarak “toplumun şiddetten yorulduğu” belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır Barosu, yaşam hakkına yönelik her türlü saldırının, şiddetin ve çatışmanın karşısında durmuş, durmaya da devam edecektir.

Dün, Ankara’da gerçekleşen saldırıyı ve öncesinde sivil bir yurttaşın katledilmesini kınıyoruz.

Ülke olarak yıllardır deneyimlediğimiz üzere şiddet ve çatışma; sorunların, çözümünden ziyade derinleşmesine sebebiyet vermektedir.

Toplum olarak şiddet ve çatışmalardan fazlasıyla yorulduk. Hep beraber ölümlere artık dur diyebilmeli ve yaşam hakkını her koşulda savunabilmeliyiz.”

Ne olmuştu?

Dün saat 09.30’da Kızılay’da Türkiye İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bombalı saldırı düzenlendi.

Olay yerine araçla gelen kişi saldırgandan biri üzerindeki bombayı patlatırken diğeri çatışma sırasında vuruldu. İçişleri Bakanlığı 2 polisin yaralandığını duyurdu.

PKK’nin askeri kanadı HPG, saldırının kendilerine bağlı "Ölümsüzler Taburu" tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerin Rojhat Zilan ve Erdal Şahin olduğu belirtildi.

Saldırının ardından ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri’nce Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Kandil, Hakurk, Metina ve Gare’de PKK hedeflerinin bombalandığını duyurdu.