DEM Parti Diyarbakır Eşbaşkan adayları: Sandıklara gidin, oyunuzu kullanın

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun, oylarını kullandıktan sonra “Kimse bu halkın iradesini gasp edemeyecek” dedi ve halkı oy kullanmaya çağırdı.

DEM Parti Diyarbakır Eşbaşkan adayları: Sandıklara gidin, oyunuzu kullanın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun oyunu kullandı.

Doğan Hatun oyunu Bağlar ilçesinde bulunan Mevlana Halit Ortaokulu’nda kullandı.

Annesiyle birlikte oy kullanan Hatun, “Bu oy barışa ve huzura vesile olsun. Bütün halkımıza çağrımız şudur: Bu seçim Kürt halkı için Amed halkı için başarı olsun. Güzel günler olsun. Halımızla birlikte güzel günlere vesile olsun” dedi.  

Oy kullanımı sonrasında da okulun önünde konuşma yapan Hatun, “Diğer illerde olan taşımalı oyları gördünüz. Akın akın asker taşıyorlar. Biz biliyoruz ki halkımız bu konuda iradesini gösterecektir. Hırsızlık yöntemleriyle hiçbir halkın iradesi gasp edilmeyecektir. Halk bunlara cevap verecektir. Buradan bir kez daha bütün halka çağrıda bulunuyoruz, irademize sahip çıkalım. İrademize gasp etmeye yeltenenler öyle bir cevap vermeliyiz ki bir daha akıllarına gelmesin. Şimdiden bütün Amed halkına başarılar diliyorum, akşam biz bu süreci büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Çünkü biz kazandık, kazanmaya da devam edeceğiz” dedi.  

Bucak: Sandıklara gidin

Serra Bucak da Kayapınar ilçesinde bulunan Nafiye Ömer Şevki Cizrelioğlu Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Bucak oyunu kullandığı sırada sandık başında şunları söyledi:

“Tüm Amed halkına sandıklara gitmeleri ve oy kullanmaları için çağrıda bulunuyoruz. Sistemin uzun zamandır başlatmış olduğu bir takım hileleri, olumsuz yaklaşımları boşa çıkartalım. İrademize ve demokratik seçim anlayışımıza sahip çıkalım.

Biliyoruz ki Amed halkı için önümüzdeki 5 yıl Amed Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri eşbaşkanlarımızla birlikte verimli, bereketli, özgür belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet edebiliriz. Önümüzdeki 5 yıl demokratik, özgürlükçü belediyeyi halkla birlikte yürüteceğiz. Diyarbakır’dan bunun sözünü buradan veriyoruz. Umutluyuz kararlıyız, başarılar hepimize.”

Bucak, şunları dile getirdi:

“Bugün Kürt halkının, Amed halkının iradesinin sandığa yansıyacağı ve bu iradenin demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe, adalete ve barışa vesile olmasını diliyoruz. Türk ve Kürt annelerinin bir daha gözyaşı dökmeyeceği, Kürt halkının ve Türk halkının birlikte eşit özgür adil yaşayacağı, Kürt sorunun demokratik yollarla çözüleceği bir seçim olmasını istiyoruz. Bu sadece yerel seçim değildir.

Türkiye’nin demokrasi seçimidir. Kürt halkının bir daha ve yeniden iktidara vereceği cevaptır. Biz Amed Büyükşehir belediyesi olarak 17 ilçemizi bugün kazanacağımıza inanıyoruz.  Hep birlikte el ele vereceğiz. Amed halkı için yerinden demokratik bir inşayı yeniden başaracağız. Önümüzdeki 5 yıl hep birlikte çoğulcu katılımcı demokratik bir anlayışla belediyelerimizi tekrar kimliğimiz ve dilimizle inşa edeceğiz. Bunun için hazırız yolumuz açık. Halkımızın iradesi buradadır. Lütfen herkes saat 16.00’a kadar sandıklara gitsin, oylarını kullansınlar ve sandıklarına sağlık çıksınlar. Sistemin yürütmüş olduğu tüm oyunları hileleri bozalım. Muhakkak başaracağız.”