16. Erbil Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını açtı

16. Erbil Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. “Okuyun, zekanız yapay değildir” sloganı ile gerçekleşir ve 10 gün sürecek olan fuara 22 ülkede 300 yayınevi katılıyor.

16. Erbil Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını açtı

Bu yılın 16'ncısı düzenlenen Erbil Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılışını önceki yıllarda Başkan Mesud Barzani'nin yaptığı gibi yaptı. Açılışa Erbil Valisi Omid Xoşnav, İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ano Cewher ve Diyanet İşleri Bakanı Piştiwan Sadık da katıldı. Başkan Barzani, şehrin ardından stantları gezdi ve yaşadığıyla sohbet etti.

17-27 Nisan tarihleri ​​arasında Sami Abdurrahman Parkı'ndaki Erbil Uluslararası Fuar Salonunda gerçekleşen her gün saat 10:00 ila 20:00 saatleri arasında açık olacak.

Rûdaw'a konuşan Kürdistan Bölgesi Yayıncılık Genel Müdürü Şervan Abdullah, bu yılki fuara yerli ve yancı 300 yayın evinin katılacağını ve fuarda 1,5 milyona yakın kitap sergileneceğini söyledi.

Bu yılki fuar, Almada Medya, Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı işbirliğiyle düzenleniyor.

Erbil Uluslararası Kitap Fuarı Direktörü Ihab Kaisi de, “Bu yılki fuar 'Okuyun; Zekanız yapay değil' sloganıyla gerçekleştiriliyor. Fuara Kürdistan Bölgesi, Irak, Türkiye, Arap ülkelerinde ve yabancı bölgelerden 300'ün üzerinde yayınevi yayınlanacak. Bilim, edebiyat ve sanatın çeşitli alanlarında 1,5 milyona yakın kitap okurlarıyla buluşacak” dedi.

Kaisi, 10 gün boyunca programı kapsamında çeşitli seminerler, kitap imza günleri, müzik geceleri, fuar etkinlikleri düzenleneceğini söyledi.

 İhab Kaisi, “Okumayı teşvik amacıyla bu yıl fuarda kitaplarda yüzde 50'nin üzerinde indirim yapıldı. Ayrıca Erbil içinden veya diğer şehirlerden ve illerden gelenlerin fuara erişimini kolaylaştırmak amacıyla ulaşım firmalarının desteğiyle indirim yapılacak” diye belirtti.

Fuara Türkiye'den de Avesta, Nûbihar, Sîtav gibi düzenli Kürt yayınevleri de katılıyor.