Salih Müslim’den Orgeneral Milley'in ziyareti hakkında açıklama

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, geçen hafta Rojava’yı giden ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in ziyaretinde olağanüstü bir durum olmadığını belirterek, Milley'in Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileri ile görüşüp görüşmediği bilmediğini söyledi.

Salih Müslim’den Orgeneral Milley'in ziyareti hakkında açıklama

ANF’nin ziyaretle ilgili sorusunu cevaplayan PYD Eş Başkanı Müslim, Orgeneral Mark Milley’in ziyareti hakkında, “Burada askerleri (ABD) bulunuyor ve ziyaret etme hakkı vardır. Hangi topraklarda askerleri varsa bu ziyaretler önceden de olmuş ve devam edecek. Olağanüstü bir durum değil. Gayet normal. Hareket tarzları, yeni değişimler ve güvenlikleri için yapılan bir ziyaret” dedi.

“Topraklar Türk devletine ait değil”

Türkiye’nin Rojava’ya dış ülkelerden yapılacak ziyaretlere müdahale yetkisinin hukuken bulunmadığını ve Rojava’nın Türkiye toprağı olmadığını ifade eden Salih Müslim, “Bu ziyaret sonrası birçok yorum yapıldı. Türk devletinin gündemine oturdu ve DSG’ye destek sunmak amaçlı ziyaret söz konusu olduğu iddia edildi. Topraklar Türk devletine ait değil ve Türk devletinin bu ziyarete müdahale etme hakkı yoktur. Ziyaret yorumlara açık olabilir. Neden, niçin, ne amaçla gelindiği sorulabilir fakat bizim elimizde de net bir bilgi yok ve Demokratik Suriye Güçleri ile görüşme yapılıp yapılmadığını da bilmiyoruz. Bu doğrultuda DSG’den açıklama gelmedi. Normal bir ziyaret olarak ele alıyoruz. Önceden de böyle ziyaretler oldu” diye konuştu.