Salih Müslim: Amerika açıkça ‘Sizin için Türkiye ile savaşmayacağız’ diyor

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Amerika’nın kendilerine koruma sözü verdiği şeklindeki iddiaları reddederek “Açıkça sizi korumayacağız, ve sizin için Türkiye ile savaşmayacağız diyorlar” ifadelerini kullandı.

Salih Müslim: Amerika açıkça ‘Sizin için Türkiye ile savaşmayacağız’ diyor

Salih Müslim, Amerika'nın Suriye'den çekilmesini "ihanet" olarak adlandırmayacaklarını çünkü ihanetin verilen sözden dönülmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Elmecelle’ye konuşan Müslim, “Amerika’dan asla emir almadık” diyerek Amerika’nın çıkarları doğrultusunda Suriye’ye girdiğini ve ortak çıkarların iş birliğini gerektirdiğini kaydetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a diyalog çağrısı yapan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Esad’la diyaloğa ilişkin, “Bir dönem aramızda diyalog vardı fakat şimdi yok” diye konuştu.

Abdullah Öcalan’ı “Kürtlerin acılarından doğmuş bir düşünür ve filozof” olarak niteleyen Müslim, “Kürt halkı çok acı çekti. Tarihte Kürdistan’da birçok halk yaşadı ama sıra devleti kurmaya geldiğinde, Kürtlerin içinde yaşayan halklar da dahil, Kürdistan'ı da Kürt varlığını da tanımadılar” dedi.

Salih Müslim, Suriye’nin Arap Birliği’ne yakınlaşmasından memnuniyet duyduklarını aktararak “Kürt-Suriye-Arap ilişkilerinden rahatsız değiliz, aksine bu ilişkileri memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kaydetti.

"DSG belki de Suriye'nin egemenliği ve koruması uğruna Suriye ordusundan daha fazla fedakarlık yaptı” diyen Salih Müslim, “DSG neden Demokratik bir Suriye’de Suriye ordusunun çekirdeği olmasın?” diye belirtti.

Müslim, “Özerk Yönetim, sorunların ve karmaşıklıkların olduğu Orta Doğu'da bir çözüm modelidir” diyerek "Özerk Yönetim, insanların bir arada nasıl yaşayabileceğine dair bir farklı model sunuyor ve biz bunda başarılı olmayı umuyoruz” şeklinde konuştu.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) karşı olası bir Suriye-Türkiye iş birliğinin kendilerini endişelendirmediğini de kaydetti.