PYD’den Kürdistan Bölgesi'ne başsağlığı mesajı

Süleymaniye’deki patlamada yaşamını yitirenlerin ailesine başsağlığı dileyen Demokratik Birlik Partisi (PYD), "Kürdistan’ın her parçasındaki yara Rojava’nın da yarasıdır" dedi.

PYD’den Kürdistan Bölgesi'ne başsağlığı mesajı

PYD Genel Meclisi, Süleymaniye’nin Kawize Mahallesi’ndeki meydana gelen doğal gaz patlamasında yaşamını yitirenler için bir başsağlığı mesajı paylaştı.

Mesajda şunlar kaydedildi:

“Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 20’den fazla kişinin yaralandığı haberini üzüntüyle karşıladık.

Süleymaniye halkının acılarını paylaşıyor, bölge hükümetine, YNK ve kurbanların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tüm Kürdistan’daki halkımızın bir olduğunu, bir parçadaki yarasının Rojavayê Kurdistan ve PYD’nin de yarası olduğunu belirtiyoruz.

Kürdistan ve bölge halkına barış, güvenlik ve özgürlük istiyor aynı zamanda onlar için direniyoruz. Halkımız değerlerimize ve davamıza bağlı kalmamızı, anayasal ve demokratik bir çözüm bulmamızı sağlıyor. Öte yandan, halkımıza hizmet etmenin ve şartlarının iyileştirmenin en önemli ahlaki ilke olduğunu belirtiyoruz.

Kürdistan halkına ve yaşamanı yitiren yurttaşların ailelere başsağlığı diliyoruz.”