Netanyahu'dan Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklama

ABD Başkanı Biden'ın başkanlık yarışından çekildiğini açıklamasının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, başkanın kim olduğundan bağımsız olarak, İsrail'in ABD'nin en güçlü müttefiği olduğunu söyledi.

Netanyahu'dan Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'a uçmadan önce, Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, önümüzdeki kasım ayında yapılacak seçimler sonucunda kimin başkan olacağından bağımsız olarak İsrail'in Orta Doğu'da ABD'nin en güçlü müttefiki olmaya devam edeceğini ifade etti.

Uçağa binerken gazetecilere verdiği demeçte Netanyahu, "Amerikan halkı kimi seçerse seçsin, İsrail, ABD'nin Orta Doğu'daki vazgeçilmez ve güçlü müttefiki olmaya devam edecek," dedi.

"Bu savaş ve belirsizlik döneminde İsrail'in düşmanlarının ABD ve İsrail'in bugün, yarın ve her zaman birlikte durduğunu bilmesi önemli," diyen Netanyahu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail için bu kadar önemli olan iki partili desteği pekiştirmek istiyorum."

Netanyahu'nun 2022'nin sonunda altıncı kez başbakan olarak en önemli uluslararası müttefikine yaptığı ilk ziyareti, Biden'ın adaylıktan çekilme kararının gölgesinde kaldı.

Joe Biden, dün (21 Temmuz 2024 Pazar) sosyal medya platformu X hesabından 20:46'da yaptığı paylaşımda, seçim yarışından çekildiğini duyurmuştu.

Biden, yarıştan çekildiğini duyurmasından kısa bir süre sonra, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir mesajla, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini açıklamıştı.