Diyarbakır’da DEM Parti ile HÜDA PAR arasında gerginlik sürüyor

DEM Partili Adalet Kaya HÜDA PAR hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı

Diyarbakır’da DEM Parti ile HÜDA PAR arasında gerginlik sürüyor

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR), Diyarbakır’daki park ve bahçelerde gençlerin uyuşturucu kullandığı, bunun sorumlusunu da DEM Partili belediyeler olduğu iddiası üzerine kentte iki parti arasında başlayan gerginlik sürüyor.

Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, HÜDA PAR yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kaya, özetle şunları söyledi:

“HÜDA PAR, AKP ile ortak yürüyorlar. Dolayısıyla hem partimizi hem de belediyemizi hedef göstermiş olmaları bizim açımızda kritik önemde. Bununla ilgili hukuki zeminde yapılması gereken bütün işlemleri genel merkez düzeyinde başlattık, bugün suç duyurusunda bulunacağız. Yurttaşlarımız tarafından bunun bilinmesi gerekiyor….

'8 yıldır tek söz etmemişsiniz, belediyeye alalı daha 4 ay oldu'

Siz 8 yıldır, bu uyuşturucu trafiğine, özellikle de Kürt kentlerinde, Kürt kimliğinden kaynaklı hafızasını ve iradesini yok etmeye çalışan bu uygulamaya karşı, tek söz etmemişsiniz. Bugün daha 4 ay oldu biz belediyeyi alalı, diyorsunuz ki, ‘DEM Parti belediyelerinin izin verdiği ya da göz yumdu’ bu gerçekten akıl almaz ve mümkün olmayan bir durum. Biz de soruyoruz, size kim bunları söyletiyor, kim talimat veriyor.”

‘Bir yurttaşın burnu kanarsa sorumlusu ve bu saldırının ortağı İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanıdır’

Türkiye İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na, HÜDA PAR’ın DEM Parti’ye yönelik yaptığı açıklamaları karşı hareke geçmesi çağrısında bulunan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(…)Biz 8 yıldır bu politikayla mücadele eden bir partiyiz. Bizi hedef gösteren bu saldırıya yönelik suç duyurusunda bulunacağımızı söyledik ama İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı’na çağrı yapmak istiyoruz, Diyarbakır’da veya bölgede bu söylemden kaynaklı, herhangi bir yurttaşa zarar gelirse, bir yurttaşın burnu kanarsa sorumlusu ve bu saldırının ortağı İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı’dır. O nedenle derhal bu kişilerle ilgili soruşturma başlatılmalıdır. Bunu net olarak ifade ediyoruz, asla kabul etmiyoruz.’’