Hamas: İsrail askeri baskıya devam ederse rehineler tabutların içinde geri dönecek

Hamas Hareketi, rehinelerin yanındaki kişiler için İsrail güçlerinin yaklaşması halinde yapacaklarına dair yeni talimatlar yayınladı

Hamas: İsrail askeri baskıya devam ederse rehineler tabutların içinde geri dönecek

Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri baskısını sürdürmesi halinde Gazze'deki rehinelerin ‘tabutlar içinde’ geri döneceğini söyledi.

Ebu Ubeyde, Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından aktarılan açıklamasında “(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun bir anlaşmaya ulaşmak yerine askeri baskı yaparak rehineleri kurtarma konusundaki ısrarı, rehinelerin, ailelerine tabutlar içinde dönmeleri anlamına gelecek” dedi.

Hamas'ın rehinelere eşlik eden üyelerine İsrail güçlerinin onlara yaklaşması halinde nasıl davranacaklarına dair yeni talimatlar verdiğini söyleyen Ebu Ubeyde, geçtiğimiz günlerde İsrailli altı rehinenin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttu.

Ebu Ubeyde, haziran ayında İsrail tarafından gerçekleştirilen rehine bir kurtarma operasyonunun ardından rehinelere eşlik eden üyelerine verilen yeni talimatlara ilişkin ayrıntılara girmedi.

İsrail güçleri, geçtiğimiz haziranda dört rehineyi kurtardığı kanlı bir operasyon düzenlemiş, operasyon sırasında aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail ve Hamas, savaşı sona erdirmek ve İsrail tarafından tutulan çok sayıda Filistinlinin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de tutulan İsrailli ve yabancı rehinelerin iade edilmesini öngören bir anlaşmaya varamadı.

Hamas herhangi bir anlaşmanın savaşı sona erdirmesini ve İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini isterken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın ancak Hamas’ın yenilgisi halinde sona erebileceğini söylüyor.

Başbakan Netanyahu, Hamas savaşçılarının altı rehineyi başlarının arkasından vurarak infaz ettiğini açıkladı.