HPG'nin üst düzey kadın komutanı Batman’da hayatını kaybetti

HPG, üst düzey isim olduğunu belirttiği “Beritan Nurhak Çiya” kod adlı Sultan Dağ’ın Mawa Dağı’nda çıkan çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu.

HPG'nin üst düzey kadın komutanı Batman’da hayatını kaybetti

PKK’nin askeri kanadı HPG, Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Mawa Dağı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile yaşanan çatışmada bir üst düzey isminin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada 23 Haziran’da çıkan çatışmada “Beritan Nurhak Çiya” kod adlı Sultan Dağ’ın yaşamını yitirdiği aktarıldı.

2002 yılında Van’da örgüte katıldığı belirtilen Dağ’ın, Mardin-Ömerli nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. 

Dağ’ın ölümüne ilişkin yapılan açıklamada Dağ’ın, PKK’nin kadın askeri yapılanması olan “YJA Star’da komutan olduğu ve Gabar Eyalet Komutanlığı Üyesi olduğu” aktarıldı.

Dağ’ın PKK’nin çok sayıda üst düzey ismiyle fotoğraflarına yer verildi.

Öte yandan Dağ’ın Mardin-Ömerli’nin Fıstıklı köyünde defnedildiği bildirildi.

Batman’da operasyon

Hasankeyf ilçesinde bulunan Mawa bölgesi kırsalında 18 Haziran’da başlayan ve Gercüş ilçesi kırsalına da yayılan operasyonda TSK ile HPG arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Dağ’ın hayatını kaybettiği "Bozdoğan-45" adlı operasyona ilişkin 24 Haziran'da açıklama yapmış, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından yapıldığını belirtmişti.

X üzerinden yaptığı ve görüntülere yer veren Yerlikaya, Sultan Dağ’ın yanı sıra Zeynep Nibat adlı PKK’linin de hayatını kaybettiğini duyurmuştu.