Daily Sabah: Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da olacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında iç savaşın başlamasından bu yana yapılacak olan ilk yüz yüze görüşmenin Rusya'da yapılmasının planlandığı iddia edildi.

Daily Sabah: Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da olacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftalarda Esad'ın Türkiye'de ağırlanabileceğini veya görüşmenin üçüncü bir ülkede yapılabileceğini söylemişti. Irak da görüşmelerin başkentleri Bağdat'ta yapılmasını tavsiye etmişti.

Daily Sabah'tan Dilara Aslan'a konuşan bir kaynak, "Erdoğan ve Esad arasında ilk görüşmenin Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanıyor" dedi.

Görüşmelere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arabuluculuk yapmasının planlandığını belirten kaynak, "Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani görüşmeye davet edilebilir. İran yüksek ihtimalle davet edilmeyecek" diye konuştu. Moskova'nın Şam'daki müttefiki İran, Astana sürecinde Türkiye ve Rusya ile birlikte masadaki üçüncü ülkeydi.

Kaynak, görüşmenin Ağustos ayında gerçekleşebileceğini belirtirken, Dışişleri iddianın Cumhurbaşkanlığı'na sorulması gerektiğini söyledi