PYD 9. Kongresi’ne hiç bir Kürt partisi katılmadı!

Emekçiler Partisi (Zahmetkeşan): “Davet edildik ama bazı sebeplerden dolayı katılmadık.

PYD 9. Kongresi’ne hiç bir Kürt partisi katılmadı!

Demokratik Birlik Partisi (PYD) kongresi, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) sloganları ve flamaları eşliğinde yapıldı ve bitirildi. Kongreye Kürdistan Bölgesi, Doğu Kürdistan ve Rojava Kürdistanı’ndan hiç bir siyasi parti katılmadı. Bu duruma ilişkin açıklama yapan bir Kürt yetkili: “PYD halen PKK zihniyetinde ve PKK gibi hareket ediyor bu nedenle de hep PKK gibi kalacak” dedi.

PYD 9’uncu kongresi bu hafta başında 700 üyenin katılımıyla Rojava Kürdistanı Hasekê kentinde başladı.

PYD kongresinde PKK’nin sloganlarının yanısıra PKK siyasetini esas alan kararlar aldı. Kongresine Kürdistan Bölgesi’nden bazı siyasi partileri de davet etti. Daha önceden Kürdistan Demokrat Partisi’de (PDK) dahil hem Kürdistan Bölgesi’nden hem Doğu Kürdistan’dan hem de Rojava Kürdistanı’ndan bir çok siyasi parti davet edildiklerinde kongrelere misafir olarak katılmalarına rağmen, yanlış siyasetten dolayı bu defa hiç bir siyasi örgüt davet edildikleri halde kongreye katılmadı.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamada bulunan Suriye Kürdistanı Demokrat Partisi (PDK–S) Yürütme Kurulu Üyesi Nûrî Brîmo şunları söyledi: “Rojava Kürdistanı’nda faaliyet gösteren bütün siyasi partiler PYD kongresine katılmadı. Hatta TEWDEM içerisinde yer alanlar bile katılmadı. Bunun sebebi Rojava Kürdistanı’nda yürüttükleri yanlış ve kötü siyaset.”

Diğer taraftan Basnews’e bu konuya ilişkin açıklama yapan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Dışilişkiler Sorumlusu Saadî Ehmed Pîre’de şunları dile getirdi: “Biz YNK olarak davet almadık ve dolayısıyla kongreye katılmadık.” /BasNews