Rojava'da muhalif partilerin ofisleri yakıldı: ABD Büyükelçiliği’nden kınama

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, Rojava’da siyasi partilerin ofislerinin yakılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamışlo’da PDK-S’nin ofislerinin yakılmasını kınıyoruz. Kuzey Suriye’de siyasi partilerin ofislerine yönelik saldırılar durmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Rojava'da muhalif partilerin ofisleri yakıldı: ABD Büyükelçiliği’nden kınama

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Kamışlo’da muhalif partilerden PDK-S ve PYDK ofislerinin silahlı gruplar tarafından ateşe verildiğini açıklamıştı.

ENKS’den yapılan açıklamada, önceki akşam Kürdistan Demokrat Birlik Partisi (PYDK) ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-S) Kamışlo ofislerinin silahlı gruplar tarafından ateşe verildiği bildirilmişti.

Açıklamada, Tirbespiye ilçesindeki PDKS ofisinin damında bulunan Kürdistan bayrağının da yakıldığı aktarılmıştı. PDK-S, yaptığı açıklamada, saldırıdan Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) sorumlu tutarken Rojava Asayişi ise ofislerin “bilinmeyen gruplar” tarafından yakıldığını ve olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

PYDK Sekreteri Fesla Yusuf Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Ofislerimize yönelik saldırılar ilk değil. Kısa süre önce Haseke’deki ofisimizi de yakmışlardı. Kamışlo ofisi ise ikinci kez yakılıyor” ifadelerini kullanmıştı.

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği konuya dair açıklama yaptı.

X platformu üzerinden yapılan açıklamada “Kamışlo’da PDK-S’nin ofislerinin yakılmasını kınıyoruz. Kuzey Suriye’de siyasi partilerin ofislerine yönelik saldırılar durmalı ve sorumlular ortaya çıkarılmalıdır. Tüm tarafları, Suriye halkının isteklerini şiddete başvurmadan gerçekleştirmek için anlamlı söylemlerde bulunmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.