Cumartesi Anneleri'nden esinlenen 'Kör Noktada' filminin yönetmenine Almanya'da 3 ödül

Kürt yönetmen ve senarist Ayşe Polat’ın yazıp yönettiği Cumartesi Annelerinden ilham alan “Kör Noktada” filmine Alman Film Ödülleri’nde (German Film Awards 2024) üç dalda ödül verildi.

Cumartesi Anneleri'nden esinlenen 'Kör Noktada' filminin yönetmenine Almanya'da 3 ödül

Almanya’nın sinema ve sanat alanında en önemli ödül törenlerinden biri olarak kabul edilen Alman Film Ödülleri etkinliğinde Kürt yönetmen Ayşe Polat’ın yazıp yönettiği “Kör Noktada” filmine en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi yönetmen dalında ödül verildi.

Etkinlikte hazır bulunmayan Kürt sanatçının ödüllerini ekibi tarafından alındı. Ödül, “Çirkin Kral” olarak bilinen Kürt oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı Yılmaz Güney'in ruhuna “ithaf etti” edildi.

"Kör Noktada", Türkiye'nin kuzeydoğusunda belgesel çekmek isteyen bir ekibin karşılaştığı ve bunu yaparken gözlemlenen zorlukları konu alıyor.

Ayşe Polat’ın yazıp yönettiği ‘Kör Noktada’ filmi İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 42’ncisi düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi kurgu ödüllerine layık görülmüştü.

Aynı festivalde “Kör Noktada” filmi Altın Lale Ulusal Yarışma Ödül’ünü de kazandı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Berlinale Encounters bölümünde dünya prömiyerini yapan "Kör Noktada" filmi, Berlin Film Festivali'nin de açılış filmi olmuştu.