Ünlü Kürt modacı Lara Dizeyi’nin yeni koleksiyonu Paris Moda Haftası'nda sergilendi

Kürt kıyafetlerini modern şekilde dizayn eden ünlü Kürt moda tasarımcısı Lara Dizeyi Paris'te düzenlenen Paris Fashion Week 2023 defilesinde uzun süredir hayalini kurduğu defilesini gerçekleştirdi.

Ünlü Kürt modacı Lara Dizeyi’nin yeni koleksiyonu Paris Moda Haftası'nda sergilendi

Kürt kıyafetlerini modern şekilde dizayn eden ünlü Kürt moda tasarımcısı Lara Dizeyi Paris'te düzenlenen Paris Fashion Week 2023  defilesinde uzun süredir hayalini kurduğu defilesini gerçekleştirdi.

Kürt moda tasarımcısının sergilenen, Kürt kadınlarının milli kıyafetlerinin modernize edildiği kolleksiyonu saç bantları, kofi (fes) kolyeler, bileklikler, kaftanlar ile yüzükler, renk ve desenlerle uyumlu bir şekilde göz zevkine hitap eder bir şekilde düzenlenmiş.

“Kürt kıyafetleri altın ve gümüşle güzel oluyor, detaylar birbirini tamamlıyor” diyen Lara, koleksiyonunu hazırlamak ve modellerini seçmek için bir aydır uyumadığını da söyledi.

İlk kez kolleksiyonunu sergileme fırsatı bulan Lara'nın defilesi babası sanatçı Homer Dizeyi'nin müziği eşliğinde başladı. Defilenin yapıldığı salon tıklım tıklımdı ve herkes Lara Dizeyi'nin performansını merakla bekliyordu.

Lara Dizeyi’nin koleksiyonu  “Dream” (Rüya) , Fire (Ateş)  ve Sea (Okyanus) şeklinde 3 bölüm halinde özel hazırlanmış  müzikler eşliğinde moda severlerin beğenisine sunuldu. Kolleksiyonu Avrupalı modelistler tarafından sergilendi.

Rûdaw ajansına konuşan Lara Dizeyi, “Rüyam gerçek oldu. Kürt kültürümüzün ve güzel tasarımımızın dünya sahnesine çıkmasından ve Paris Moda Haftası'na katılmaktan gerçekten çok mutluyum. Kültürümüzün tüm renkleri ve güzellikleri bu sahnede gördüm. Bu günü gerçekten unutmayacağım" dedi.

Lara Dizeyi’yi desteklemek amacıyla anne ve babası da defiledeki yerini aldı. Her ne kadar babası Homer Dizeyi, kızının da kendisi gibi bir ses sanatçısı olmasını istese de, Lara’nın kendi alanında bir sanatçı olduğunu kabul ediyor ve göstermiş olduğu başarıdan büyük gurur duyduğunu söylüyor.

Homer Dizeyi bu konuda şunları söyledi:

“Gerçek şu ki Lara'nın kendisi bir sanatçı. Çocukluğumdan beri onun bir sanatçı olduğunu hissettim. Onun da güzel bir sesi var, ancak onun şarkı söylemesini ve benim gibi bir ses sanatçısı olmasını istiyordum. Laramın işini seviyorum çünkü çok hassas bir duyguya sahip ve gerçekten ne seçeceğini iyi biliyor. Laramda  sevmediğim hiçbir şey yok."

Lara Dizeyi’nin koleksiyonundaki her bir kıyafetin kumaş rengi, Kürt kıyafetlerinin modern şekilde dizayn edilmiş olması, defileye katılan dünya çapındaki konukları ve tasarımcıları derinden etkiledi. 

Lara’nın parlak bir geleceğinin olduğunu söyleyen Orient Fashion Show Paris (Paris Doğu Kıyafetlerini Koleksiyonu) Sorumlusu Elizabeht Visenaviska “Çünkü tasarımları gerçekten insanların görmek istediği şeyler. Bu onun çok güçlü olduğu anlamına geliyor. Kürt kadınlarının son derece güzel ve güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Hepsi çok zengin ve harikulade el yapımı özel koleksiyonlar. Paris bu koleksiyonu gerçekten çok sevdi" şeklinde değerlendirdi.

Lara Dizeyi'nin bu eşsiz tasarımlarla sürekli çalışması, Paris defilesinin izleyicilerinin dediği gibi, "Onu dünya çapında bir marka yapıyor”. Koleksiyonun benzersiz oluşu onun tasarımlarının dünyanın her yerinde büyük beğeni toplamasını ve izlenmesini sağlıyor. /Rudaw

Lara Dizeyi'nin Paris Fashion Week 2023 defilesi
Lara Dizeyi'nin Paris Fashion Week 2023 defilesi
Lara Dizeyi'nin Paris Fashion Week 2023 defilesi
Lara Dizeyi'nin Paris Fashion Week 2023 defilesi
Lara Dizeyi'nin Paris Fashion Week 2023 defilesi
Lara Dizeyi'nin Paris Fashion Week 2023 defilesi