Peşmerge: Tek tek cesedimizi çiğnemeden giremezler!

Peşmerge: Tek tek cesedimizi çiğnemeden giremezler!

Güney Kerkük Operasyon Odası ve 4’üncü Cephe Komutanı Westa Resul, bölgede IŞİD’e yardım taşıyan helikopterlerin olduğu iddialarını yalanladı.yarak, “Tek tek cesedimiz çiğnenmeden Kerkük’e giremezler” dedi.
Dün Kerkük’te basın toplantısı düzenleyen Peşmerge Komutanı Westa Resul, Kerkük sınırlarında bazı helikopterlerin IŞİD’e yardım ulaştırdığı iddiaları hakkında açıklama yaptı.
“Bu propagandalar doğru değildir. Çünkü söz konusu helikopterler Bağdat Ortak Operasyonlar Komutanlığı’na aittir ve Irak - ABD koordinasyonu çerçevesinde uçmaktadır. Bu helikopterler IŞİD hedeflerini başarılı şekilde bombalamıştır” diye belirten Peşmerge Komutanı basın kuruluşlarına da haber aktarımında doğu bilgileri paylaşmaları çağrısı yaptı
Sözlerini “Bütün Kürdistani taraflar, bu tür medya propgandaları karşısında dikkatli olmalı ve cevap vermeli. Basın da bu konuda peşmergenin yanında olmalı.” şeklinde sürdüren Resul, "Kerkük için canımızı vermeye hazırız, Tek tek cesedimiz çiğnenmeden Kerkük’e giremezler. Sizi temin ederim ki düşman, Kerkük’e yaklaşamaz” dedi.
Peşmerge komutanı, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile Irak Başbakanı Haydar Abadi’ye çağrıda bulunarak, Hewice’nin kontrolü operasyonu için ortak komisyon kurulmasını istedi. Resul ayrıca, Irak ordusunun, Peşmerge Güçleri olmadan Havice’ye operasyon yapamayacağını kaydetti.
“Propaganda IŞİD’e hizmet ediyor”
IŞİD’in Hewice ilçesindeki varlığına ilişkin ise Resul, şunları söyledi:
“IŞİD’in Kerkük’e saldırmak amacıyla Havice’ye yığınak yaptığı ve Kerkük’ü ikinci merkezi yapacağı propagandası dolaşıyor. IŞİD, en güçlü olduğu dönemde bile Kerkük’ü işgal edememiştir. Üstelik o zaman ellerinde en gelişmiş silahlar vardı. Ama cevaplarını aldılar. Askeri açıdan güç kaybettiler. Sorumlularının nereye kaçtığını kimse bilmiyor. Moralleri yok. Böyle bir güç nasıl peşmerge mevzilerine yaklaşabilir?”  
Siyasilere bu propagandaya cevap vermesi çağrısında bulunan Peşmerge komutanı, bu tür propagandaların IŞİD’e hizmet ettiğini vurguladı.
Resul, IŞİD’in Kerkük’e yönelik 17 saldırısının peşmergelerce bertaraf edildiğini hatırlatarak, “Peşmerge, ayrım yapmaksızın, Kerkük’teki bütün azınlıkları korumaktadır” ifadesini kullandı.