Peşmerge'nin Bölgeye dönmesiyle IŞİD baskısı azaldı

PDK’nin Mahmur Sorumlusu Kirmanc Ebdullah son dönemlerdeki IŞİD'in Kürdistan Bölgelerindeki saldırıları hakkında açıklamalarda bulunarakPeşmerge Güçleri’nin Mahmur’a konuşlandırılmasından beri IŞİD teröristlerinin eylem ve hareketlerinin azaldığını söyledi.

Peşmerge'nin Bölgeye dönmesiyle IŞİD baskısı azaldı

PDK’nin Mahmur Sorumlusu Kirmanc Ebdullah yaptığı açıklamada, Mahmur halkına en güzel destek ve samimiyetin 2 Peşmerge ve Irak ortak tugayının bölgeye yerleştirilmesi olduğunu söyledi.

PDK’li Kirmanc Ebdullah, Peşmerge Güçleri’nin Qereçux Dağı’na yerleşmesiyle birlikte IŞİD teröristlerinin eskisi kadar eylem yapamadıklarını ve hareket edemediklerini dile getirdi.  

IŞİD teröristlerinin özellikle gizli hücre yapılanmasına güvendiğini kaydeden Kirmanc Ebdullah, “Bundan ötürü IŞİD’e karşı sadece askeri alanda mücadele etmek yeterli olmayacaktır. Toplumsal, ideolojik, düşünce ve siyasi alanlarda da mücadeleye ihtiyaç var.  Sünni Arap vatandaşların sorunlarının çözülmelidir ki IŞİD bu sorunlardan istifade ederek halk içerisinde örgütlenmesin ve gizli hücreler kurmasın” dedi.