Kurdistanlı temsilciler NATO toplantılarına davet edildi

Peşmerge Bakanlığı'nda Sağlık işlerinden sorumlu yönetici tarihte ilk kez Kurdistanlı temsilcilerin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) oturum ve toplantılarında yer alacaklarını açıkladı.

Kurdistanlı temsilciler NATO toplantılarına davet edildi

Peşmerge Bakanlığı Sağlık işleri yöneticisi Tuğgeneral Dr. Mihsên Mihemed Reşîd yaptığı açıklamada NATO bünyesinde Hollanda'nın Amsterdam şehrinde bulunan Hilversum askeri merkezinde bir seminerin düzenlendiğini söyledi. 9 Ocak'ta başlayıp 13 Ocak'a kadar devam edecek seminere Kurdistan Peşmerge Bakanlığı'na bağlı iki yetkili doktor da Kurdistan'ı temsilen katıldılar.

Amsterdam'daki seminere 19 ülkeden temsilcilerin katıldığına dikkat çeken Dr. Reşîd, Kurdistan'ın ilk kez bu seminerde yer aldığına ve Irak'lı hiçbir temsilcilinin şimdiye kadar bu temsilciye davet almadıklarını vurguladı.

Seminere katılan tüm katılımcıların ülkelerini temsil ettiklerine dikkat çeken Dr. Reşîd,, yalnızca Kurdistan Bölgesi'nin, federal bir oluşum olarak Peşmerge Bakanlığı'na bağlı iki doktor tarafından temsil edildiğini dile getirdi.