Kürdistani İttifak Çalışma Grubu: Halepçe Katliamı'nı lanetliyoruz

Kürdistani İttifak Çalışma Grubu, Halepçe Katliamı’nın 35’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Soykırımı lanetliyoruz. Kimyasal silahların yol açtığı ve halen devam eden sağlık ve sosyal sonuçları nedeniyle halkımıza büyük geçmiş olsun diyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kürdistani İttifak Çalışma Grubu: Halepçe Katliamı'nı lanetliyoruz
Kürdistani İttifak Çalışma Grubu, Halepçe Katliamı’nın 35’inci yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.
 
Açıklamada, “Yaşamını yitirenlerin büyük anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun. Başta annelerimiz olmak üzere halkımızın yaşadığı tarifi zor acılar, acılarımızdır ve daima hissedeceğiz. Soykırımı lanetliyoruz. Kimyasal silahların yol açtığı ve halen devam eden sağlık ve sosyal sonuçları nedeniyle halkımıza büyük geçmiş olsun diyoruz”
 
Kürt halkının Halepçe Katliamı’nı anarken iki büyük depremle de sarsıldığı belirtilen açıklamada, “16 Mart Halepçe soykırımını anarken, 6 Şubat 2023 Maraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremle halkımız yeni büyük bir felaketle yüzleşti. Diyarbakır’dan Afrin-Cinderes’e uzanan ve esas olarak Kürdistan coğrafyasında yaşanan depremde açıklanan resmi rakamların çok üstünde ölü ve yaralı var. Halkımızın, halklarımızın başı sağ olsun. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ve halkımıza, sivil kurumlara Deprem bölgesi halkımızla Dayanışmayı aralıksız sürdürmeye çağırıyoruz” denildi.
 
"Sömürgeci rejimlerin halkımıza yönelik saldırıları sürüyor"
 
“Halepçe Kürt halkının tarihinde kapanmayacak yaralardan biridir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada özetle şunlar kaydedildi:
 
“Halepçe’de kimyasal gazların kullanılması, Irak sömürgeci BAAS rejiminin Şubat 1986 yılında halkımıza karşı El-Enfal Harekâtı adıyla başlattığı soykırımın son halkasıdır. 16 Mart günü BAAS rejimi kimyasal gaz yüklü uçaklarla yaptığı saldırılar sonucunda, 5.000'den fazla savunmasız sivil insan öldü, 10.000'den fazla insan ise yaralandı. Ve önemlisi insan ile doğa üzerinde yarattığı ağır tahribatlarla büyük sağlık ve çevre sorunları devam ediyor.
 
Dünya, Ortadoğu’nun Hiroşima’sı karşısında sessiz kaldı! Sömürgeci rejimlerin, halkımıza yönelik koordineli saldırıları devam ediyor. Sömürgecilerin özellikle Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Özerk Rojava’nın mevcut statüsünü ortadan kaldırmak, en azından etki ve yetki alanlarını daraltmak hedefinde her fırsatta ısrar ettiklerini görüyoruz. Öyle ki Türkiye, tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşadığı ilk günlerde bile Rojava’da saldırılarına ara vermemiştir. Halkımız üzerinde dört parçada baskı, tehcir, soykırım tehlikesi devam ediyor.
 
Kürdistani İttifak Çalışması olarak; bu tehlikeye karşı başta Kürdistan Bölgesi Yönetimi ile Özerk Rojava Yönetimi olmak üzere Kürt siyasetini ve halkımızı dayanışma ve birlikte davranmaya çağırıyoruz. Dünya demokrasi güçlerini ve kamuoyunu, bu kritik süreçte halkımızla dayanışmalarını sürdürmeye çağırıyoruz. Kahrolsun sömürgecilik ve soykırım siyasetleri!”