Nadya Murad, Barcelonalı yıldızlar Lionel Messsi ve Luis Suares ile görüştü

Terör örgütü DAİŞ'in zulmünden kurtulmayı başaran ve Ezidi Kürt kadınlarının simgesi olan Nadya Murad, Barcelona Spor Kulübüne yaptığı ziyarette dünya futbol yıldızları Lionel Messsi ve Luis Suares ile görüştü.

Nadya Murad, Barcelonalı yıldızlar Lionel Messsi ve Luis Suares ile görüştü

Nadya Murad, Katalan ekiple bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek futbolcu Messi ve Suares'e "Takımınızı çok uzaklardan takip ediyoruz. Maçlarınızı izliyor ve hep destekliyoruz.” dedi.

Messi, kendisinin ve takım arkadaşlarının imzalarının bulunduğu Barcelona Spor posterini Murad'a hediye etti. Murad, Messi ve Suares'ten sonra Barcelona'nın kadı futbol takımı üyeleriyle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çekti.

Öte yandan FC Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu tarafından da kabul edilen Nadya Murad'a isiminin yazılı olduğu Barcelona forması hediye edildi.

Nadya Murad ve Lemiya Beşar DAİŞ tarafından kaçırılmış, daha sonra kurtarılmıştı. Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Sakharov Düşünce Özgürlüğü bu yıl Ezidi Kürt kadınları Nadiya Murad ve Lemiya Beşar layık görüldü. AP Başkanı Martin Schulz, "Nadiya Murad ve Lemiya Beşar o ödüle layıktı' dedi.