Kürdistan'ın en büyük çevre otoyolu projesi açıldı

"120 Metre” isimli Kürdistan'ın en büyük çevre otoyolu projesinin açılışı Başbakan Neçirvan Barzani, Hükümet yetkilileri ve dini liderlerin katılımıyla bugün resmi olarak yapıldı.

Kürdistan'ın en büyük çevre otoyolu projesi açıldı

Açılışta bir konuşma yapan Başbakan Neçirvan Barzani: "Savaş cephesindeki peşmergeler bu güzel günleri size armağan edebilmemiz için canlarını feda ettiler. Onlara teşekkür borçluyuz” dedi.

Çevre otoyolu projesinin yapım sürecindeki sıkıntılara da değinen Barzani, Bu projenin Kürdistan'ın ekonomik sıkıntıda olduğu bir dönemde özel Hiwa şirketi tarafından borç usulüyle tamamlandığını, özel sektörün güçlü olmadığı bir ülkenin ilerleyemeyeceğini belirtti.

Kurdistan Bölgesi Hükümeti, 120 metre caddesi olarak adlandırılan, Kurdistan Bölgesi'nde bugüne değin yapılan en büyük proje olan ve Erbil'i çepeçevre dolaşan çevreyolu projesi ile hem Erbil'in trafik sorununu azaltmak, hem de güvenlik zaafiyetini en aza indirgemeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz hafta yapılması düşünülen 120 metre caddesi açılışı, Kurdistan Bölgesi'ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle bir hafta ertelenmişti.

Konuyla ilgili bir bilgilendirme notu paylaşan Kurdistan Bölgesi Hükümeti iletişim merkezi, altyapı ve hizmet çalışmalarının imkanlar doğrultusunda devam ettirildiğini, ekonomik krize rağmen Bölge'nin ihtiyaç duyduğu projelerin tamamlanması için seferber olduklarını dile getirerek, bugün resmi bir törenle açılacak 120 metre çevreyolunun Erbil' trafiğine rahatlatmaya dönük son derece olumlu katkı sunacağını vurguladı.