Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu’ndan Başkan Neçirvan Barzani'ye veda ziyareti

Başkan Neçirvan Barzani, görev süresi dolan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut’u kabul etti.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu’ndan Başkan Neçirvan Barzani'ye veda ziyareti

Görev süresi tamamlanan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut, Başkan Neçirvan Barzani’ye veda ziyaretinde bulundu.

Mevlüt Yakut’u makamında ağırlayan Başkan Neçirvan Barzani, ülkesi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri geliştirme çabalarından dolayı kendisine teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mevlüt Yakut, misyonunun başarısında verdikleri destekten dolayı Başkan Neçirvan Barzani ve ilgili taraflara teşekkür ederek, Kürdistan Bölgesi'nde çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Memet Mevlüt Yakut kimdir?

Siirt’te 1983 yılında doğan Memet Mevlüt Yakut, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, Yüksek Lisans eğitimini ise Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, Avrupa Entegrasyonu alanında tamamladı.

2007 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmaya başlamasının ardından Amerika, Irak ve Suriye Genel Müdür Yardımcılıkları, Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü, Bakan Özel Müşavirliği, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü gibi görevlerde yer almıştı.

Yurtdışında ise Bağdat, Lahey ve Paris Büyükelçiliklerinde ve son olarak New York’ta, Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev aldı.

Yakut son olarak, 15 Kasım 2022 tarihi itibarıyla T.C. Erbil Başkonsolosu olarak görevine başladı.