Dünya Sağlık Örgütü: Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi

DSÖ gerçeği bir kez daha vurguladı: "Gazze a... İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin'de devam eden saldırıları, en az 30 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Gazze ile ilgili çarpıcı gerçeği bir kez daha duyuran Dünya Sağlık Örgütü, "Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi. Bölgenin büyük bir kısmı imha edildi," dedi.

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırıları, bölgede büyük bir yıkıma ve insanlık dramına yol açıyor. Masum sivillerin ölümüne ve evlerin yok olmasına neden olan bu saldırılar, uluslararası toplumun büyük endişeyle izlediği bir kriz haline geldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin bir ölüm bölgesi haline geldiğini ve büyük bir kısmının imha edildiğini belirtti. Ghebreyesus, Gazze'deki sağlık ve insani durumun kötüleşmeye devam ettiğini vurgulayarak, DSÖ ve ortaklarının son 3 günde Gazze'nin güneyinde bulunan Nasır Hastanesine yönelik acil durum operasyonları gerçekleştirdiğini ifade etti.

"Hastanede Yoğun Bakım Ünitesi Artık Çalışmıyor"

İsrail'in ablukası ve saldırıları altındaki hastanede hala ortalama 130 hasta ile en az 15 doktor ve hemşirenin bulunduğunu belirten Ghebreyesus, hastanede yoğun bakım ünitesinin artık çalışmadığını ve DSÖ'nün hastaların başka hastanelere transferine yardımcı olduğunu ifade etti.

Ghebreyesus, "Gazze bir ölüm bölgesi haline geldi. Bölgenin büyük bir kısmı imha edildi. 29 binden fazla insan öldü ve daha fazlası yaralandı. Şiddetli yetersiz beslenme, savaşın başlamasından bu yana hızlı şekilde arttı," dedi.

Ghebreyesus, Gazze'de artık ateşkese ihtiyaç olduğunu belirterek, buraya sınırsız insani yardımın ulaştırılmasının da önemine dikkat çekti.