Tasarruf tedbirleri devreye giriyor: Türkiye İçişleri’nde polis sayısı azaltıldı

Türkiye İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında Bakan Ali Yerlikaya ile yardımcılarının araç ve koruma sayılarının azaltıldığını bildirdi.

Tasarruf tedbirleri devreye giriyor: Türkiye İçişleri’nde polis sayısı azaltıldı

İçişleri Bakanlığı'nda kamuda tasarruf önlemleri kapsamında ilk adım atıldı. Bu kapsamda koruma aracı ve polis sayısının azaltıldığı duyuruldu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tasarruf tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla, Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır."

İçişleri Bakanlığı'nda dün akşam Bakan Ali Yerlikaya ile birlikte yardımcıları Bülent Turan, Münir Karaloğlu, Mehmet Aktaş ve Ramazan Sağlam'ın korunmasında görevli 69 polisin görevlerinin sona erdiği iddia edilmişti. Polislerin yerine atama yapılmadığı belirtilmişti.

Bakanlık, çeşitli iddiaların kamuoyuna yansıdığı süreçte söz konusu adımın tasarruf tedbirleri kapsamında atıldığını bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide yol haritasını fikir birliği içinde belirlediklerini ifade ederek kamuda tasarrufu artıracak tedbirler üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti.

Tasarruf çalışmalarının nihai noktaya geldiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Kamuda harcama kontrolü 2024'ün ikinci yarısında devreye girmiş olacak" ifadesini kullanmıştı.