Bahçeli, CHP'li Tanrıkulu'nu hedef gösterdi: Vekilliği düşürülmeli

Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti. CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nda yönelik, "Vatansızların TBMM'de yeri yoktur" dedi.

Bahçeli, CHP'li Tanrıkulu'nu hedef gösterdi: Vekilliği düşürülmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

TSK'ye yönelik sözleriyle gündem olan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na ilişkin konuşan Bahçeli, "Hukuk ve demokrasinin kuralları eksiksiz işletilerek bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmeli, mahkeme yolu ardına kadar açılmalıdır" dedi.

HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren MHP lideri, Anayasa Mahkemesi’nin yolu yol değildir... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı davada, hazırladığı iddianamede eksik bırakılan ne vardır da Anayasa Mahkemesi bunca zamandır hukuki süreci ağırdan almaktadır?" diye sordu.

MHP lideri Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz’ açıklaması sonrası gündemde olan AB-Türkiye müzakereleri hakkında,  ‘’Bizim için Avrupa Birliği bitmiştir. AB’yle doğmadık, AB’siz de ölmeyiz. AB’yle var olmadık, AB’siz de yolda kalmayız. 60 yıl kaybettik, bir 60 yıl daha kaybedemeyiz, onun bunun ağzına bakamayız.’’ İfadelerini kullandı.