Seçime kısa süre kala Karayılan'dan çağrı

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Urfa ve Şırnak için “oyununuzu kendinizden olana verin” çağrısı yaptı.

Seçime kısa süre kala Karayılan'dan çağrı

Örgüte yakın Dengê Gel Radyosu’na konuşan Murat Karayılan, “Bu yerel bir seçim olsa da siyasetin belirlenmesinde önemli rolü olacaktır. Ben seçimlerin geneli hakkında herhangi bir şey belirtmek istemiyorum” dedi.

Özel olarak Urfa ve Şırnak seçimleri için konuşmak istediğini belirten Karayılan, “Urfa önemli bir bölge. Çok kişi bu şehrin tarihi bir yer olduğuna, peygamberler şehri olduğuna değiniyor” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın da Urfalı olduğunu hatırlatan Karayılan, “Şimdi Urfa sanki kim iktidarsa onun tarafında olan bir şehir olarak biliniyor. Uzaktan öyle görülüyor. Niye? Çünkü kendi çıkarını esas alan kimi aileler var. Bunlar kimin adil veya kimin haklı, haksız olduğuna değil, kendi çıkarlarına bakıyorlar” yorumunu yaptı.

Halkın, “kalantor ailelerin etrafında toplandığını” ve çoğunun da oylarını iktidar partisi AK Parti’ye verdiğini belirten Karayılan, “AKP de kendisini MHP’ye teslim etmiş, MHP’nin ırkçı zihniyetiyle bugün Kürt katili olmuştur” ifadelerini kullandı.

Karayılan, “Urfa halkının bu gerçekliği görmesi, oyunu katillere ve hırsızlara vermemesi, kendisine, kendisinden olana vermesi gerekir. Herkese çağrımız budur” diye konuştu.

2019’daki Şırnak Belediye Başkanlığı’nı AK Parti’nin adayı Mehmet Yarka oyların yüzde 61.7’sini alarak kazanmıştı.

 “Bundan önce Şırnak’ı çaldılar; yalan ve hileyle ele geçirdiler. Diğer yerlerde ise kayyum atadılar” ifadelerini kullanan Karayılan, ayrıca Şırnak merkezde tanığı “bazı önemli kişilerin de 2019 seçimlerinde dürüst yaklaşmadığını” öne sürdü.

Karayılan, söz konusu kişiler için de “Yanlış yapmasınlar. ” uyarısında bulundu.