Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat'ta Devlet Yönetimi Koalisyonu toplantısına katıldı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Bağdat’ta Devlet Yönetimi Koalisyonu toplantısına katıldı ve Takaddum Partisi lideri Muhammed Halbusi ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat'ta Devlet Yönetimi Koalisyonu toplantısına katıldı

Neçirvan Barzani, bugün akşama doğru Bağdat'ta ulaştı. Ziyareti kapsamında Başkan Neçirvan Barzani ilk görüşmesini Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile gerçekleştirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak’taki son durum ve Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümü görüşüldü.

 Irak Başbakanı Sudani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin Bağdat ziyaretini tüm ortak sorunların çözümü açısından önemli olarak niteledi. Başkan Neçirvan Barzani ise Başbakan Sudani’nin attığı adımları ve ülkede siyasi istikrarın sağlanması için tüm taraflar arasında diyalog konusundaki ısrarını takdir ettiğini ifade etti.

Ardından Başkan Neçirvan Barzani, Devlet Yönetim Koalisyonu'nu toplantısına katıldı. Toplantıda Irak Parlamento başkanı meselesinin karara bağlanması konusu görüşüldü.

Irak Parlamento başkanı seçimi için daha önce Kürtler ve Şiiler, Sünni bloğunun bir isim belirlemeleri için kendi aralarında anlaşması gerektiği görüşündeydi. Ancak Sünni siyasi liderler şu ana kadar bir isim üzerinde konsensüs sağlayamadı.

Görüşmenin sonucuna ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İktidarda yer alan Devlet Yönetim Koalisyonu’nunda Başbakan Sudani’nin liderliğindeki Koordinasyon Çerçevesi Koalisyonu ve KDP de yer alıyor.

Başkan Neçirvan Barzani, eski Parlamento Başkanı ve Takaddum Parti Lideri Muhammed Halbusi ile görüştü.

Bağdat'taki temaslarını yarın da sürdürecek olan Başkan Neçirvan Barzani'nin diğer siyasi taraflarla da bir araya gelmesi bekleniyor.