IRAK: Askeri üniforma giyen 'genç kızlara' sert uyarı

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, “askeri kurumlarının itibarını lekeleyen genç kızlardan hesap sorulacağını” söyledi.

IRAK: Askeri üniforma giyen 'genç kızlara' sert uyarı

Tümgeneral Yahya Resul, yaptığı açıklamada, güvenlikten sorumlu rütbelilerle bağlantıları olduğunu iddia eden ve bu şekilde video paylaşanları uyardı.

Sözcü Resul, “Askerlerin ve güvenlik güçlerinin giydiği üniformalar onurumuzdur. İlgili askeri kurumların itibarını zedelemek isteyenlerden hesap sorulacak ve cezalandırılacaklardır” dedi.

Son zamanlarda güçleri ve kurumlarıyla hiçbir ilgisi olmayan bazı kişilerin sosyal medyada “Ordu Günü”, “Polis Günü” gibi ulusal etkinlikler vesilesiyle videolar paylaştığını belirten Tümgeneral Resul, “Bu tür kutlamalar reddedilmektedir. Bu sıfatları kullanmak kişiyi adli kovuşturmaya maruz bırakır, bu nedenle bu yasa dışı eylemler hakkında uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bazı gençlerin askeri üniforma giyerek “üst düzey askeri yetkililerin ismini kullanarak” sosyal medyada bir dizi video paylaştıklarını dile getiren sözcü Resul, Sözcü, " Subay ve güvenlik teşkilatlarındaki yetkili kişiler adına başkalarını tehdit edenleri uyarıyoruz. Bazı genç kızlar sanat veya medya yolu ile paylaştıkları videolarda güvenlik kurumları ile ilişkileri olduğunu savunuyor” diye belirtti.