ABD, Ayn el-Esad askeri üssüne yönelik füze saldırısını önledi

Irak’ın Enbar Vilayetinde Eyn Esad Üssüne saldırmak amacıyla üzerinde füze fırlatma platformu ve ateşlenmeye hazır füzelerin olduğu araç ABD uçaklarınca bombalandı.

ABD, Ayn el-Esad askeri üssüne yönelik füze saldırısını önledi

Enbar Vilayetine bağlı Bağdadi Nahiye Müdürü Şerhebil Ubeydi, ABD’ye ait bir insansız hava aracının (İHA) kasasında fırlatma platformu ve füzelerin bulunduğu bir pikabı bombaladığını söyledi. Bombardımanda araç ve üzerindeki füzelerin imha edildiğini kaydetti.

Nahiye Müdürü "Füze yüklü araç Bağdadi Nahiyesine bağlı Mıseyfi köyünde Ayn el Esad askeri üssüne ateş edilmek üzere hazırlanmıştı. ABD’ye ait drone racın yerini keşfedip imha etti" dedi.

Ayn el-Esad Üssü, başta ABD olmak üzere IŞİD'e karşı savaşan Koalisyon Güçlerinin konumlandığ-ı en büyük askeri üs konumunda. Üs sık sık Şii milisleri tarafından hedef alınıyorAskeri üs Enbar vilayetinin Bağdadi ilçesine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Hamas'ın İsrail ve Gazze'ye saldırdığı 7 Ekim 2023'ten sonra patlak veren savaş ardından kendilerine Irak'ta İslami Direniş adını veren Şii silahlı gruplar, insansız hava araçları ve füzelerle Irak, Suriye, Kürdistan Bölgesi ve Rojava’daki ABD güçlerini hedef aldı. 17 Ekim'den bu yana İran destekli gruplar tarafından 120'den fazla kez hedef alınırken, ABD bu gruplara sekiz kez saldırdı.(Kaynak/Rudaw)