SDG, Esad rejimini Rakka operasyonunu engellemekle suçladı

SDG, Esad rejimini Rakka operasyonunu engellemekle suçladı

Kürtlerin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nin önde gelen üyeleri ABD öncülüğündeki koalisyon yetkilileriyle bir araya gelerek Esad rejiminin tehditlerini ve IŞİD yenilgiye uğratıldıktan sonra Rakka'nın geleceğini konuştular. 

Toplantıya ABD Dışişleri yetkilileri ile Rojava'daki ABD özel kuvvetler  komutanı, Rojava yönetiminden İlham Ahmed, SDG sözcüleri Jiyan Şeyh Ahmed ve Talal Silo, Rakka kent konseyinden Leyla Mustafa, Tebqa konseyinin eş başkanları ve Rakka İç Güvenlik Güçleri sorumlusu İdris Muhammed katıldı.

Toplantıda, Rakka'nın kurtarılmasından sonraki, güvenlik, yönetim ve ekonomi gibi sorunlar üzerinde duruldu. Toplantının amacı, ABD öncülüğündeki koalisyon ile SDG'ye yakın güçler ve idari birimler arasındaki ittifakın geleceğine dair ortak bir vizyon oluşturmaktı. 

Katılımcılar, bölge ülkelerinin müdahaleleri ve Suriye rejiminin, Rakka operasyonunu engelleme çabaları tartışıldı. SDG'li yetkililere göre bu üzerinde durulması gereken en önemli sorundu. Bu nedenle, uluslararası koalisyondan, Suriye rejiminin federal sınır tacizleri konusunda caydırıcı olmaları istendi.

Rakka'nın gelecekteki güvenliği ve yerel polis gücününü koalisyonla işbirliği içinde kurumsallaşması da konuşuldu. Koalisyon, Suriye rejiminin Rakka operasyonunu engelleme çabalarının önüne geçilmesi için Rusya ile işbirliği yapıyor.