Navalni'den sonra Putin gözünü muhalif isme çevirdi

Geçen hafta kaldığı cezaevinde yaşamını yitiren Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni'den sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'in yeni hedefi hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Navalni'den sonra Putin gözünü muhalif isme çevirdi

Uluslararası kamuoyunu ayağa kaldıran Rus muhalif Aleksey Navalni'nin Sibirya'daki cezaevinde yaşamını yitirmesinden sonra yeni bir iddia ortaya atıldı... 

Rusya medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in baskı uygulayabileceği yeni bir ismin gündeme geldiğine işaret etti. Rus medyası Navalni'nin erkek kardeşi Oleg Navalni'nin Putin'in radarına girdiğini aktardı. 

Navalni'nin ölümünden sonra bölgede tansiyon her dakika artarken, Rus haber ajansı TASS, ülkeden kaçan Oleg Navalni'nin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "arananlar listesine" eklendiğini aktardı. Konuyla ilgili farklı bir detay paylaşılmazken, 40 yaşındaki Navalni'nin hangi suçtan arandığına ve hakkındaki davanın detaylarına dair ise bir açıklama yapılmadı. 

Başka bir suçtan dolayı listede yer alan Navalni, Covid-19'daki kapanma zamanında insanları kışkırtmak ve ağabeyinin önayak olduğu hükümet karşıtı gösteriyi organize etmek suçundan aranıyordu.