Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Kor Mor saldırısında 4 Yemenli çalışan yaşamını yitirdi

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kor Mor gaz sahasına düzenlenen saldırıda 4 Yemenli çalışanın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Kor Mor saldırısında 4 Yemenli çalışan yaşamını yitirdi

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Peşewa Hewramani, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak'ta enerji sektörünü ve ekonomik altyapıyı iyileştirmek için geçmişte iyi çabalar gösterildi. Özellikle Kürdistan Bölgesi'nde sorunların çözümüne yönelik adımlar atılırken, şer odakları bir kez daha Kor Mor sahasını hedef alarak bir terör eylemi gerçekleştirdi" dedi.

Hewramani açıklamasının devamında  "Maalesef şu ana kadar 4 Yemenli çalışan şehit oldu. Gaz sahasında da büyük oranda tahribat ve maddi zarar meydana geldi. Bu saldırı elektrik üretiminde kesintilere sebebiyet verecektir" ifadelerine yer verdi. 

Irak hükümetine çağrıda bulunan Hewramani "Tekrarlanan bu saldırıların durdurulması gerekiyor ve bu terör eyleminin faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesi ve bu eylemlerin tekrarının önlenmesi için federal hükümetin ilgili kurumlarına acil koordinasyon ve yardım çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Doğal Kaynaklar ve Elektrik Bakanlıklarının ortak açıklamasında da saldırı nedeniyle elektrik üretiminde 2 bin 500 megawatt azalma yaşandığı kaydedildi.

Aralıklarla saldırıların hedefi olan Kor Mor sahası, en 25 Ocak’ta İHA saldırısına maruz kalmıştı.