ABD’nin Irak Büyükelçisinden Kor Mor’daki saldırıya kınama

ABD’nin Irak Büyükelçisi Romanowki, Kor Mor sahasına yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, “ABD, Irak'ın güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini desteklemek için Irak Hükümeti ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile birlikte çalışmaya devam edecek” dedi.

ABD’nin Irak Büyükelçisinden Kor Mor’daki saldırıya kınama

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesindeki Kor Mor Gaz Tesisine yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 Yemenli çalışan hayatını kaybetti.

ABD’nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki enerji altyapısına yönelik bu geceki saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

Irak yetkililerini kapsamlı bir soruşturma yapmaya ve sorumluları adalete teslim etmeye çağıran Romanowski, ayrıca kayıplar için başsağlığı dileklerini iletti.

Romanowski, “ABD, Irak'ın güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini desteklemek için Irak Hükümeti ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile birlikte çalışmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Peşawa Hewramani, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli enerji şirketi Dana Gas'ın işlettiği Kor Mor Gaz Tesisine düzenlenen İHA saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Hewramani, "Irak'ta enerji sektörünü ve ekonomik altyapıyı iyileştirmek için geçmişte iyi çabalar gösterildi. Özellikle Kürdistan Bölgesi'nde sorunların çözümüne yönelik adımlar atılırken, şer odakları bir kez daha Kor Mor sahasını hedef alarak bir terör eylemi gerçekleştirdi" dedi.

Hewramani açıklamasının devamında  "Maalesef şu ana kadar 4 Yemenli çalışan şehit oldu. Gaz sahasında da büyük oranda tahribat ve maddi zarar meydana geldi. Bu saldırı elektrik üretiminde kesintilere sebebiyet verecektir" ifadelerine yer verdi.

Irak hükümetine çağrıda bulunan Hewramani, "Tekrarlanan bu saldırıların durdurulması gerekiyor ve bu terör eyleminin faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesi ve bu eylemlerin tekrarının önlenmesi için federal hükümetin ilgili kurumlarına acil koordinasyon ve yardım çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Tesis, 25 Ocak’ta İHA saldırısının, geçen senelerde de füze saldırılarının hedefi olmuştu.