Başkan Mesud Barzani: Tarihimizin yanıltılmasına izin vermeyin!

Başkan Barzani, aydınlardan Kürdistan halkının tarihinin yanıltılmasına izin vermemelerini istedi.

Başkan Mesud Barzani: Tarihimizin yanıltılmasına izin vermeyin!

Başkan Mesud Barzani, Selahaddin Üniversitesi’nin Barzan devrimlerini anlatan kitapların belgelendirilmesi projesi için düzenlenen törene katılmak üzere başkent Erbil’e gelen Doğu Kürdistanlı yazar, akademisyen ve aydınlarla bir araya geldi.

Başkan, konuk heyetin gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aydınların Barzan devrimlerini anlatan kitapların belgelendirilmesi projesine katkılarına övgüde bulunarak Sellahadin Üniversitesi’ne ve projede görev alan harkese teşekkür etti.

Başkan Barzani, aydınların Kürdistan halkının davasını tanıtmadaki ve bölgedeki diğer milletlerle ilişkiler kurulmasındaki rolüne vurgu yaparak sözlük çalışmalarının da gelişmesini Kürdistan halkının mücadelesinin bir parçası olarak tanımladı.

Aydınlardan, Kürt milletinin tarihinin yanıltılmasına asla  izin vermemelerini isteyen Başkan, objektif  delil ve bilgilere dayanarak tarihin tanıtılması için çalışmalarını istedi.

Başkan Barzani’ye şükranlarını ifade eden konuk heyet, Başkan Barzani’nin siyasi konumunun yanı sıra, yüksek ahlaki konumunun da sadece Kürtler arasında değil İran’ın diğer halkları ve tüm dünya halkları tarafından saygıyla karşılandığını vurguladılar.

Görüşmenin sonunda konuk heyet, Başkan Barzani'ye çok sayıda kitap ve eser hediye etti.