Hindistan'ın Irak Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi Hükümeti doğru yönde ilerliyor

Hindistan'ın Irak Büyükelçisi Prashant Pise, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'nin girişimlerinin çok önemli olduğunu ve Kürdistan Bölgesi Hükümetinin doğru yönde ilerlediğini söyledi.

Hindistan'ın Irak Büyükelçisi: Kürdistan Bölgesi Hükümeti doğru yönde ilerliyor

Hindistan Büyükelçisi Prashant Pise, Kurdistan24'e verdiği röportada, Kürdistan Bölgesi ile tarihi bir ilişkilerinin olduğuna işaret ederek, "Sağlık sektöründe iş birliğimizi geliştirmeliyiz. Kürdistan Bölgesi, Hindistan teknolojisinden yararlansın istiyoruz. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile koordinasyonumuz iyi düzeyde. Irak ve Kürdistan Bölgesi'nden ve dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda vatandaş tıbbi tedavi için Hindistan'ı ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Pise, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'ye övgüde bulunarak, "Kürdistan Bölgesi Başbakanı'nın girişimleri çok önemli ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti doğru yönde ilerliyor." dedi.

Kürt öğrencilerinin Hindistan burslarından yararlanmasının önemli olduğunu belirten Prashant Pise, Kürdistan Bölgesi ile Hindistan'daki üniversiteler arasında deneyim ve bilgi alışverişi yapmayı düşündüğünü vurguladı.

Kürdistan Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin Hindistan vatandaşı yaşadığını dile getiren Pise, "Kürdistan Bölgesi'nde barış içinde bir arada yaşam var." sözünü kullandı.