Referandumdan dolayı sınırlar kapatılacak mı?

Referandumdan dolayı sınırlar kapatılacak mı?

Hewlêr İl Meclisi dün, piyasalardaki durum ve temel gıdalardaki fiyat artışını görüşmek üzere toplandı. İl Meclisi Başkanı Ali Reşid, referandumdan dolayı Kürdistan Bölgesi'nin sınırlarının kapanmayacağını ifade ederek, “Sadece Hewlêr silolarında bir yıllık un ve buğday stoku var” dedi.

Bazı medya organlarında yer alan haberler nedeniyle halkta, sınırların kapatılacağına dair yaşanan tedirginlik üzerine  toplantı yapıldı. 3 saatlik toplantıdan, il ve ilçelerde piyasa denetimlerinin artırılması kararı çıktı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Hewlêr İl Meclis Başkanı Ali Reşid, referandumdan dolayı komşu ülkelerin sınır kapılarını kapatmasının söz konusu olmayacağını belirtti.

Ali Reşid, “Kürdistan Bölgesi sınırları kapatılmayacak çünkü bu sınırlar aynı zamanda Irak içindir. Ayrıca ülkelerin de Kürdistan'a ihtiyaçları var, bundan dolayı da sınırları kapatamazlar. Sadece Hewlêr silolarında bir yıla yetecek kadar un ve buğday var” dedi.

Rûdaw'a konuşan Hewlêr Kaymakamı Nebez Abdülhamid, bir kısım medyanın planlı bir şekilde referandum nedeniyle sınırların kapatılacağı ve kıtlık yaşanacağı propagandası yaptığını belirterek, pazarda yaptıkları incelemelerde ise anormal bir durumla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Nebez Abdülhamid, son 7 ayda 316 farklı işyerinde inceleme yaptıklarını ve kurallara uymayan 193 işyeri tespit ettiklerini belirtti. 79 işyerine kapatma cezası verilirken, son kullanım tarihi geçen 100 ton malzemeye de el konulduğunu kaydedildi.