“Hristiyan kardeşlerimizin haklarının korunması temel önceliğimizdir”

“Hristiyan kardeşlerimizin haklarının korunması temel önceliğimizdir”
Asuri Demokrasi Hareketi Genel Sekreteri Yunadm Yusif Kena ve beraberindeki heyetini kabul eden Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, “Hristiyan kardeşlerimizin haklarının korunması bizim temel önceliğimizdir.” dedi.

Irak devletiyle olan tarihi ilişkisinde Kürtlerin maruz kaldığı acı olaylardan örnekler veren Başkan Barzani, Kürtlerin yaşadıkları bu olaylardan sonra farklılıklara nasıl yaklaşılması gerektiğini büyük acılarla tecrübe ettiklerini ve farklılıkların korunmasını temel prensip olarak belirlediklerini ifade etti.  

Terör örgütü IŞİD’le savaş, Kürdistan, Irak ve bölgedeki siyasi gelişmelerin de konuşulduğu görüşmede Başkan Barzani, Kürdistan’daki Hristiyan tarafların bir araya gelerek taleplerini ortaklaştırmaları ve tek ses olmaları gerektiğini söyledi.

Asuri Demokrasi Hareketi Genel Sekreteri Yunadm Yusif Kena da ayırım gözetmeksizin Kürdistan’daki bütün kesimleri canı pahasına koruduğu için Peşmergeye minnettar olduklarını söyledi.

Kürdistan Hristiyanların Kürtler ve diğer etnik ve dini aidiyetlerle ortak kaderi paylaştığını dile getiren Yusif Kena, “Çünkü Hristiyanlar, hiçbir yerde olmadığı kadar Kürdistan’da kendilerini özgür ve koruma altında hissediyor.” diye konuştu.