"60 yıldan sonra bayrağımızı Kandil'e diktik"

"60 yıldan sonra bayrağımızı Kandil'e diktik"

İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) komutanlarından Serdar Şekuri, 60 yıldan sonra Kandil Dağı’na bayrak diktiklerini ifade etti.

Doğu Kürdistan’ın Piranşar kentinde bugün Tahran Hükümeti’nin "Müslüman Kürt Peşmergeleri" olarak adlandırdığı yerel güçlere saygı amaçlı bir etkinlik düzenlendi.

Şekuri, burada yaptığı konuşmada, İran’ın sınır güvenliğinin sağlanması için önemli hazırlıklar yaptığını ve başarılı sonuçlar elde ettiğini belirtti.

Kandil Dağı’nda 60 yıldan sonra İran bayrağını diktiklerini ifade eden Serdar Şekuri, “Planımızın uygulanmasında yerel güçlerin büyük katkısı oldu” dedi.

Törende İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in temsilcisi sıfatıyla konuşan Said Celili ise, İran'ın barışçıl sınırlara sahip olduğunu ve komşularının da bundan yararlandığını öne sürdü.

Bir hafta önce İçişleri Bakanı Kandil'e çıkmıştı

İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli, asker kıyafeti giyerek İran-Irak sınırında bulunan Kandil Dağları'na çıktı. Bakan, PKK'nin üs olarak kullandığı Kandil Dağı'nda çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Rahmani Fazli, kişisel Instagram hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraflarda dağın 3000 metre yüksekliğine çıktığını aktardı. İranlı bakanın paylaştığı fotoğrafların birinde yanında Kürt elbisesi giymiş biri görünüyor. Bir başka fotoğrafta ise Batı Azerbaycan Eyaleti Valisi sivil kıyafetle bakanın yanında yer alıyor.

İran Kandil'e bayrak dikti