DEM Parti’den Saadet Partisi’ne ziyaret

DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, Saadet Partisi’ne ziyaret düzenledi.

DEM Parti’den Saadet Partisi’ne ziyaret

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz’den oluşan heyet, Saadet Partisi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile görüştü.

Heyet, Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir ve Grup Başkanvekili Bülent Kaya tarafından karşılandı.

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası Karamollaoğlu, Bakırhan ve Hatimoğulları kısa birer açıklama yaptı.

Karamollaoğlu konuşmasında “Türkiye genel seçimler, arkasından da mahalli seçimlerle yeni bir döneme girdi. Normal şartlarda dört yıldan fazla bir süre seçim yok gibi gözüküyor. Parlamento çalışıyor. Kanunlarda, Anayasa’da birtakım değişikliklerin yapılması gündemde. İktidar da bu konuda birtakım adımlar atma peşinde gördüğümüz kadarıyla. Tabii bizim bu münasebetlerimizin bundan sonra da devam etmesine ihtiyaç var. Arkadaşlarımız da bunu arzu ediyorlar. Meclis’te gruplar arasında bu ve benzer konuların ele alınabilmesi için bir dirsek temasına, belki bir komisyon kurulmasına da ihtiyaç duyulabilir. Bu konularla ilgili bir görüş alışverişinde bulunduk. Ben tekrar bu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında da çalışmalarımızda da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakırhan: Türkiye’deki meseleler diyalog ve müzakere ile çözülmelidir

Bakırhan ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Çok dostane bir ortamda sıcak bir sohbet ettik. Ev sahipliğinden dolayı Temel Başkan şahsında Saadet Partisi ailesine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin gündemlerini konuştuk. Biraz seçim sonuçları üzerinde bir değerlendirme yaptık biraz da bölge, Ortadoğu, İsrail-Filistin çatışmaları üzerine konuştuk.

Gündemde olduğu için yeni anayasa meselesine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Rahmetli Erbakan Hocanın Türkiye’deki meselelere yaklaşımı üzerinde de biraz durduk. Biz de bir dönem siyaset yaptık aynı dönemlerde. Rahmetli Erbakan başta Kürt meselesi olmak üzere, Türkiye’deki meselelerin diyalog ve müzakereyle Türkiye içerisinde çözümünden yana olduğunu her dönem dile getirmişti. Bizler de geldiğimiz noktada, özellikle de 31 Mart’ta ortaya çıkan sonuçlardan sonra Türkiye’nin aslında müzakere ve diyalogla çözemeyeceği bir sorununun olmadığına inanıyoruz. Bu konudaki düşüncelerimizi aktardık.

Türkiye ve bölgedeki sorunların diyalog ve müzakere zemininde çözülmesi için, önümüzdeki günlerde muhalefetin daha fazla bir araya gelmesi ve bu konuları istişare etmesi konusundaki düşüncelerimizi de aktardık. Yine önemli bir gündem vardı. Bu konuda yine huzurlarınızda Temel Başkana teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Van’daki irade gaspı karşısında, başta Saadet Partisi olmak üzere Türkiye’deki siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin dayanışması çok değerliydi, çok kıymetliydi.

Bundan sonra da bu ve benzeri durumların yaşanmaması için bir konuşmada bulunduk. Aslında seçim sonuçları çok değerli bir irade ortaya koydu. Buna saygılı olmak gerekiyor. Bu iradenin çalışmasını sağlayacak ortamı yaratmak gerekiyor. Diğer türlüsü gerçekten Türkiye’de demokratikleşmenin önünde büyük bir engel olur. Çok uzatmadan ben de tekrar teşekkür ediyorum.

Bu görüşmeler ve buluşmaların zaten devam edeceğini Temel Bey belirtti. Bizim de böyle düşündüğümüzü ifade ediyorum.”