Celal Talabani'den PKK'ye: Kurdistan Bölgesi sınırlarını terkedin

Kurdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreteri Celal Talabani, Kurdistan İşçi Partisi'nin (PKK) Kurdistan Bölgesi'ndeki varlığının gerginlik ve Kürt düşmanlarının fitnelerinin uygulanmasına zemin hazırladığını dile getirdi.

Celal Talabani'den PKK'ye: Kurdistan Bölgesi sınırlarını terkedin

PKK'nin kendisini zor yoluyla Güney Kurdistan'a dayattığını vurgulayan Kurdistan Yurtseverler Birliği'nin (YNK) Genel Sekreteri Mam Celal Talabani, PKK'nin Güney Kurdistan'ın önde gelen liderlerini ihanet ve yolsuzlukla suçladığını, aynı zamanda Kuzey Kurdistan partileriyle çatıştığını dile getirdi.

PKK'yi dönemsel olarak Irak ve Suriye istihbarat birimleriyle işbirliği içerisinde bulunmakla eleştiren Mam Celal, buna mukabil olarak her zaman Kurdistan'ın siyasi partilerine muhalefet ettiğini dile getirdi.

Mam Celal, PKK yetkilileriyle iki kez bizzat kendisinin de bulunduğu çok sayıda toplantının gerçekleştiği ve anlaşmaların imzalandığını vurguladı ancak tüm bu anlaşmaların sadece kağıt üzerinde kaldığını ve saldırganlıkların devam ettiğini vurguladı.

PKK'nin bu siyasetini terketmesi için önemli girişimlerde bulunduklarını ve PKK'yi YNK'nin kongresine davet ettiklerini dile getiren Mam Celal, PKK'yi temsil eden heyetin kongreye katıldığını ancak kutlamaların ardından YNK liderlerine saldırılarda bulunduklarını vurguladı.

PKK'den kendileri için daha olumlu olacak akılcı bir politika izlemeleri tavsiyesinde bulunduklarını söyleyen Mam Celal, ancak onların baharla birlikte ayaklanarak Botan ve Behdinan Cumhuriyeti'ni kurmaya çalıştıkları eleştirisinde bulundu.

Mam Celal, PKK'den defalarca kez, başta, Güney Kurdistan'ın kazanımlarını yok etmeyi hedefleyen düşmanlarının fitnelerinin uygulanmasına olanak sağlayan Kurdistan Bölgesi sınırlarındaki varlıkları olmak üzere mevcut politikalarını değiştirmelerini istediklerini vurguladı.

PKK'nin Suriye, İran ve diğer bölgelerde de güçlerinin bulunduğunu ancak buralarda bulundukları yerleri belli etmediklerine ve bağlantılarını deşifre etmediklerine dikkat çeken Mam Celal, Güney Kurdistan'da ise kendilerini dost olarak göstermelerine rağmen Türk gazetecilerini bulundukları bölgelere çağırarak fotoğraflar çektiklerini ve Türkiye'nin medyasında aleni bir şekilde yayınladıklarını vurguladı.

Mam Celal Talabani, sözlerini Kurdistani olarak hiç bir partinin Güney Kurdistan partileri üzerine müzayede hakkının bulunmadığını dile getirdi ve PKK'ye çağrıda bulundu:

"Ya siyasi bir güç olarak Kurdistan Bölgesi'ndeki varlığını devam ettir, ya da Kurdistan Bölgesi sınırlarını terkedin!"