Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi sorunları diyalog yoluyla çözmek istiyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak federal hükümetiyle yaşanan sorunları diyalog yoluyla çözmek istediğini söyledi.

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi sorunları diyalog yoluyla çözmek istiyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Eric Chevallier’i kabul etti.

Kabulde konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak federal hükümetiyle yaşanan sorunları diyalog yoluyla çözmek istediğini söyledi.

Fransa’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’la ilişkilerine değinilen görüşmede, Faransa’nın Kürdistan Bölgesi ve Irak Irak’a önem verdiği, özellikle de IŞİD’e karşı mücadelede güçlü destek verdiği belirtildi.

Terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’de artan saldırılarının tehlike arz ettiğinin kaydedildiği görüşmede, IŞİD’in yeniden güçlenmemesi için Erbil ile Bağdat arasındaki işbirliği ve yardımlaşmanın gerekliliği ve uluslararası toplumun desteğinin önemine vurgu yapıldı.

Görüşmede, Ezidilerin durumu, Şengal’in yeniden imarı, seçimlerin ardından Irak’taki siyasi kriz, Irak Federal Mahkemesi’nin ülke siyaseti ve Kürdistan Bölgesi’nin petrol ve gaz yasasına ilişkin kararları, Kürdistan Bölgesi’nin iç durumu ve siyasi taraflar arası birlik, Suriye’nin durumu, Ukrayna’daki gelişmeler de ele alındı.