Türkmen Cephesi'nden tehlikeli açıklamalar: Referandumu yaptırtmayacağız

Türkmen Cephesi'nden tehlikeli açıklamalar: Referandumu yaptırtmayacağız

KRD NEWS - Kürdistanlı Türkmenlere seslenen Ankara destekli Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, 25 Eylül’de Kerkük’te yapılacak olan Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun gerçekleştirilmesi durumunda Türkmenlere çağrıda bulunarak "Kendi gücünüze dayanın. Eğer referandum kararı alınırsa siz de caddelere dökülün ve valilik binasını işgal edin" dedi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi, TRT Haber kanalına yaptığı açıklamada referandum sandıklarının Kerkük’e getirilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Referandum, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ve Peşmerge yönetimi tarafından bir emrivaki siyasetiyle yaptırılırsa bu bir işgaldir ve bu işgalin karşısında yapacağımız her türlü eylemin meşruiyeti vardır. Türkmen toplumuna buradan bütün gücümle sesleniyorum, kimsenin gücüne dayanmayın. Kendi gücünüze dayanın eğer referandum kararı alınırsa sizde caddelere dökülün valilik binasını işgal edin.”dedi.

Ankara destekli Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, geçtiğimiz gün bir Arap kanalına verdiği demeçlerde de Kerkük’ün Kürt Necmeddin Kerim’i hedef gösteren açıklamalarda bulunmuştu.