Leyla Zana Siverek'te konuştu: Büyük hedefimiz yeni bir yaşam inşa etmek

Kürt siyasetçi Leyla Zana, Siverek’te DEM Parti tarafından düzenlenen halk buluşmasında yaptığı konuşmada “Modern ve çağa uygun yeni bir yaşam inşa etmek istiyoruz” dedi.

Leyla Zana Siverek'te konuştu: Büyük hedefimiz yeni bir yaşam inşa etmek

 Kürt siyasetçi Leyla Zana Urfa’nın Siverek ilçesinde DEM Parti’nin halk buluşmasına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Zana, ulusal birliğe işaret ederek “Bu sadece bir seçim oluşumu değildir. Bu dilini, kültürünü yaşayabileceğimiz bir oluşumdur. Bu bir halk oluşumudur. Ve sizin emeklerinizle bu aşamaya geldi. DEM geldi ve dem birliğimizi inşa etme demidir” dedi.

"Siverek siyasetin, sanatın, bilimin beşiğidir"

MA’nın haberine göre Leyla Zana, “Siverek halkı, sizinle ilk defa bu şekilde bir araya geliyoruz. Siverek siyasetin, sanatın, bilimin beşiğidir. Çocuklar bu toprakların nasıl büyük şahsiyetler doğurduğunu bilsinler” ifadelerini kullandı.

Zana sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlardan bazıları Faik Bucak’tır, Necmettin Büyükkaya’dır. Yılmaz Güney sinemada bize örnek oldu. Bir diğeri Kürt edebiyatını okullarda okutan Mehmet Uzun’dur. Hürmetle, minnetle kıymetli emekleriyle onları anıyoruz. Toplumu aydınlatan sizler de aydınlıkta olun. Bir diğeri de siyaset yürüten İbrahim Ayhan’dı. Bazı ölümler vardır ki çok zamansızdır. Takdir-i Allah onu bizden erken aldı. Bu büyük emeklerle buraya kadar gelindi. Bunları iyi korumak gerekiyor.”

“Modern ve çağa uygun yeni bir yaşam inşa etmek istiyoruz”

İnsanlığın başlangıcından bu yana 5 bin yıldır yaşamın kadın emeğiyle örüldüğünü ifade eden Zana, “Bir yandan tarımla uğraşıyor kadınlar, bir yandan hayvancılık. Bir yandan çocuk bakıyor, bir yandan da yemek yapıyor. O nedenle ‘jin, jiyan, azadî’ diyoruz. Büyük hedefimiz yeni bir yaşam inşa etmek. Modern ve çağa uygun yeni bir yaşam inşa etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Biz onurumuzdan vazgeçmeyeceğiz’

Kürt ulusal birliğine vurgu yapan Zana, sözleri şöyle sürdürdü:

“Şimdiye kadar kardeşler arasında birliktelik yoktu. Ancak bu Kürtlerin suçu değildi. O nedenle birlikteliği inşa etmek gerekiyor. Şu anda tüm partiler reklamlarını Kürtçe yapıyor. Allah o kadar kavim yarattı ki herkes birbirinden farklı. Kültürleri, dilleri, yaşamları farklıdır. Kürtlere kimlik, dil, tarih gerekmiyor diyorlar. Biz onurumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Kürtlere ‘Bizim gibi davranacaksınız’ diyorlar. Ancak Kürtler bunu kabul etmiyor” diye belirtti.